Aşağıda sizler için yazın yapabileceğiniz sporları sıraladık:

1) Yüzme

Yüzme en popüler yaz sporlarından biridir. Keyifli olmasının yanı sıra çok rahatlatıcıdır. Yüzerken birden çok kas grubu çalışır. Bu nedenle yüzme, formda kalmanın harika bir yoludur.

2) Yürüyüş

Yaşadığınız bölgeyi yapacağınız yürüyüşlerle daha yakından tanıma fırsatı yakalayabilirsiniz, bununla birlikte günlük sporunuzu da yapmış olursunuz.  Yeşil alan ve parklarda, birkaç arkadaşınızı da yanınıza alarak uzun yürüyüşlere çıkabilirsiniz.

Bunun yanı sıra her gün bol bol yürümek, daha iyi uyumaya yardımcı olur, enerji verir, iştah kontrolü sağlar, metabolizma hızını artırır ve yüksek tansiyonu düşürür.

3) Koşu

Fazla enerji harcatan kardiyoyu sevenler için, açık havada koşmak çok keyifli bir deneyimdir.

Size en uygun şekilde, yavaş veya daha tempolu bir şekilde koşabilirsiniz. Koşu, formda kalmak ve zinde kalmak için ideal bir yaz sporudur.

4) Plaj Voleybolu

Herkesin sahillere koştuğu ve denizin tadını çıkardığı yaz aylarının vazgeçilmez sporlarından birisi de plaj voleyboludur. Plajda arkadaşlarınızla voleybol oynayabileceğiniz gibi, voleybol oynayan gruplara dahil olabilir ve eğlenirken aynı zamanda sosyalleşebilirsiniz.  

5) Futbol ve Basketbol

Futbol ve basketbol yaz aylarının vazgeçilmez sporlarındandır. İhtiyacınız olan tek şey yeterli sayıya ulaşmaktır. 

6) Tenis

Yaz ayları için ideal olan bir diğer spor da tenistir. Tenis, vücudunuzun birçok bölgesini çalıştırır. Tenis oynamak, artan kort sayısı ile erişimi daha kolay bir hale getirilmiştir.

7) Bisiklet Sürmek

Öğleden sonra atıştırmalıklarınızı bisiklet sepetinize koyun ve güzel yaz havasının tadını bisiklet sürerek çıkarın.

Pek çok parkur, sahil, sessiz şeritler ve bisiklet sürmek için ideal olan açık alanlar ile yaşadığınız kentin sunduğu harika bisiklet rotalarını keşfetme fırsatını yakalayabilirsiniz.

Bisiklete binmek, aynı zamanda yeni yerler keşfederken spor yapmanızı sağlar. Bisiklet, düzenli bir ulaşım aracı olarak da hayatınıza tam olarak entegre edilebilir.

8) Paten Kaymak

Yaz aylarının bir diğer vazgeçilmezi de kuşkusuz paten kaymaktır. Paten, son zamanlarda paten yollarının artmasıyla daha popüler hale gelmiştir.

9) Kano

Kano, tüm dünyada yaygın olarak yapılan çok popüler bir su sporudur. Kano, kayak adı verilen spor için yapılmış küçük bir tekneye binilip, kanoyu yönlendirmek için tek kanatlı bir kürek kullanılarak bir nehirde ilerlemeye çalışılan bir spordur.

Sıcak Havalarda Spor Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Akılda tutulması gereken bazı önemli noktalar şu şekildedir:

  • Sporunuzu yapmak için güneş ışınlarının çok yoğun olduğu saatleri tercih etmeyin. 
  • Sıcak havalarda daha fazla su kaybedildiğinden gün içinde yeterince su içtiğinizden emin olun.
  • Özellikle açık hava sporları için nefes alabilen spor kıyafetleri giymeye çalışın. Şapka takmaya özen gösterin ve cildinizi korumak için güneş kremi kullanın. 
  • Sıcak havalarda temponuzu aniden yükseltmeyin. Temponuzu makul bir seviyede tutun.
  • Sıcak havalarda spor yaparken vücudunuzu dinlendirmek şarttır. Baş dönmesi, aşırı terleme veya mide bulantısı gibi belirtiler yaşanıyorsa aktivite bırakılmalıdır. Belirtiler devam ederse, bir doktora danışmalısınız.
  • Güneşi çekmeyen açık renkli giysiler tercih etmeye özen gösterin.
  • Yaz aylarında ön soğutma denilen teknik de uygulanabilir. Tekniği uygulamak için alnınıza ve boynunuza soğuk bir havlu koyun veya spor yapmadan önce soğuk bir duş alın.

Bu bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!