Yüz kaslarını güçlendirerek yüzün yapısını değiştirmede etkili olan bu egzersizler daha genç bir görünüm yaratmaya da yardımcı olur. Kan dolaşımını hızlandıran, baş ağrılarını önleyen, cilt kırışıklarını iyileştiren yüz yogasının stres azaltıcı bir yanı olduğu da bilinir. Tüm bunlarla birlikte uzmanlar, düzenli ve dengeli bir yüz yogası rutininin sağlıklı beslenme, bol bol su tüketme, yeterli uyuma ve stresi azaltma ile birleştiği zaman çok daha etkili olacağını bildiriyor. 

Yüz Yogası Yanak İnceltir mi? 

Yüz yogası kırışıkları azaltıp kan dolaşımını hızlandırabileceği gibi yüzünüzü de inceltebilir. Yüz odaklı egzersizler kasları çalıştırarak onların sıkılaşmasını sağlar. Böylece daha genç ve ince bir yüz elde etmenize yardımcı olur. Günde 20-30 dakika yapacağınız yüz egzersizlerine yanak kaldırma hareketini ekleyerek yüzünüzü inceltebilirsiniz.  

Parmaklarınızı iki elmacık kemiğinin üstüne yerleştirin ve gerginleşinceye kadar yukarı kaldırın. Ağzınızı O şeklinde açın ve üst dudağınızı dişlerinizin üstüne getirin. 5 saniye bu pozisyonu koruyun ve ardından serbest bırakın. 10-15 kez tekrar edebilirsiniz. Yanaklarınızı inceltmek için yapabileceğiniz bir diğer egzersizi de yanaklarınızı içeri çekerek uygulayabilirsiniz. Başınızı geriye doğru itin ve yanaklarınızı mümkün olduğunda içeriden ısırın. 5 saniye boyunca böyle durun ve ardından serbest bırakın. 10-15 kez tekrarlayabilirsiniz. 

Yüz Yogası Gerçekten İşe Yarıyor mu? 

Araştırmalar, düzenli yüz egzersizlerinin 20 hafta boyunca tekrarlandığı durumda kadınların 3 yaş daha genç görünebileceğini söylüyor. Düzenli yüz yogası, cildinizin altındaki kasları güçlendirerek üst ve alt yanaklarınızı dolgunlaştırabilir. Gözle görülür yaşlanma belirtilerini azaltabileceğini ileri süren uzmanlar, alındaki gülme çizgilerinin ve göz kenarlarında bulunan kaz ayaklarının yüz yogası ile giderilebileceğini belirtir. 

45-60 yaş arasındaki 27 kadın ile gerçekleştirilen 5 aylık bir program sonucunda kadınların yüzlerini inceleyen dermatologlar, kadınların yaş ortalamasının 50,8’den 48,1’e düştüğünü açıkladı. Bu araştırmada yüz egzersizleri ilk sekiz hafta her gün yapılırken kalan 12 haftada gün aşırı tekrarlanmıştır. 

Yüz Yogası Kaç Ayda Etki Gösterir? 

Plastik cerrahiye doğal bir alternatif olarak görebileceğimiz yüz yogasının etkisi iki ila üç hafta içinde görülebilir. Her gün düzenli olarak yapılan yüz yogası, cilde esneklik ve yumuşaklık kazandıracaktır. Belirlediğiniz rutinin içerdiği egzersizlere göre göz kapaklarınız kalkabilir, çene çizginiz belirginleşebilir, yanak kaslarınız şekillenebilir ve cildiniz sıkılaşabilir. Üstelik tüm bu değişimleri yüzünüze bir sıvı enjekte edilmeden elde edeceksiniz. Haftada 6 gün, 20 dakika yapılan yüz egzersizlerinin en kesin sonuçlarını ise 2-4 ay sonunda görmek mümkün olur. 

Bu bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!