Güçlü ve esnek bir beden için tasarlanmış düşük yoğunluklu bu egzersiz rutini çeşitli hareketleri, nefes egzersizlerini ve meditasyon tekniklerini içerir. Pilates vücuttaki tüm ana kas gruplarını harekete geçirir ve vücudunuza esneklik kazandırır, duruşunuzu iyileştirerek ağrılarınızı kontrol altına almanıza yardımcı olur. 

Pilates aerobik ve aerobik olmayan egzersizlerden oluşur. Ancak her iki türdeki hareketler de konsantrasyon ve odaklanmayı gerektirir. Bununla birlikte nadiren terleme ya da kas yorgunluğu yaşarsınız. Vücudun stabilitesini, dengesini ve koordinasyonunu sağlayan core bölgesi başta olmak üzere tüm vücut kaslarını güçlendirmede etkili olan pilatesin diğer faydaları da şu şekildedir: 

  • Vücudunuza esneklik kazandırır. 

Pilates egzersizleri vücudunuza esneklik katarak başta sırt ağrıları olmak üzere çeşitli ağrıları en aza indirmeyi ve yaralanmaları önlemeyi hedefler. Esneklik kazanma, kasların uzama ve kısalma kabiliyetini artırma demektir. Kasların daha az gerilmesine neden olan esneklik, spor performansını artırır ve vücudunuzu güçlendirir. 

  • Adet ağrısını azaltır.

Pilates sancılı adet dönemleri geçiren kadınların rahatsızlıklarını hafifletir. Araştırmalar bu egzersizlerin ağrılı adet dönemlerine yardımcı olduğunu ileri sürmektedir. 

  • Duruşunuzu düzeltir.

Duruşunuzu iyileştirmek baş, omuz, sırt ve boyun ağrılarını iyileştirdiği gibi dik durmanızı da kolaylaştırır. Pilates tüm bedenin hizalanmasına odaklanarak postüral kasların güçlenmesine yardımcı olur. 

  • Kas dengesizliği kaynaklı yaralanmaların önlenmesini sağlar. 

Pilates, esnekliği artırarak ve kaslarınızı güçlendirerek postural iyileşme sağlar ve kas dengesizliği kaynaklı yaralanmalara karşı vücudu güçlendirir ve sporda yaralanma riskini azaltır.

  • Koordinasyon ve denge gelişimini destekler. 

Yürüme gibi koordinasyon gereken günlük işlerin dışında uzanma ya da eğilme gibi uygulamalarda da vücut dengesi önemlidir. Pilates kaslarınızı güçlendirirken koordinasyon gelişimini de destekler. 

  • Stres yönetimini sağlar.

Beden farkındalığının gelişmesi iç dünyanıza odaklanmanızı sağlayarak stres kontrolüne yardımcı olur. Doğru nefes kontrolünü sağlar ve özellikle derin nefes egzersizi ile birlikte uyguladığınızda ciddi anlamda stres azaltıcı etki gösterir. 

  • Psikolojik olarak iyi hissetmenizi sağlar.

Pilates egzersizlerini düzenli olarak yapan kişilerin enerjilerinin ve motivasyonlarının artığı bilinmektedir. Pilates, nefese odaklanmayı sağlayarak yüksek yoğunluklu aktivite sırasında maksimum oksijen tüketimi sağlar. Kalp, kan damarları ve akciğer ile egzersize katılan kasların çalışma kapasitesini artırır.  Bu da iyi hissettiren hormonların salgılanmasını, oksijen akışını ve kan dolaşımının uyarılmasını sağlar. 

  • Core bölgesini güçlendirir. 

Vücudun merkezi olan core bölgesi, vücudu destekleyen ve gövdeyi çevreleyen kas gruplarını içerir. Pelvik taban kaslarından omurganın alt bölümüne kadar uzanır ve karın bölgesinde, belde ve kalçalarda bulunur. Pilates bu kasları güçlendirerek  ağrıları azaltmaya yardımcı olur. 

Bu bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!