Halsizliğim bir türlü geçmiyor! Dinlenmek, uyumak ya da yatmak bana yetmiyor diyorsanız bir de bu 5 mükemmel egzersizi deneyin! Bizden söz, halsizlikten kurtulacaksınız! Egzersiz muhtemelen aklınıza gelen son çözümdür. Ancak düzenli egzersiz uzun vadede daha az yorgun hissetmenizi sağlayarak halsizliğinize çare olacaktır. Daha fazla enerji için harekete geçmeye hazır mısınız? 

Esneme

İş ve özel hayatın stresi kas gerginliği, sırt/baş ağrıları, yorgunluk ve sindirim sorunları da dahil birçok sağlık sorununa neden olabiliyor. Basit esneme egzersizleri ile stresinizi azaltabilir ve halsizlikten kurtulabilirsiniz. Omuzlarınız ve sırtınız üzerindeki gerginliği azaltmak için o bölgeleri esnetmelisiniz. Ayrıca çocuk pozunda 5 dakika boyunca kalmak da esnekliğinizi artırarak yorgunluğunuzu alacaktır.

Hafif Koşu

Koşu, fiziksel ve zihinsel olarak sizi iyi hissettirecek egzersizlerden biridir. Yorgunluğu azaltır, konsantrasyonu artırır ve halsiz hissetmenize neden olan faktörleri uzaklaştırır.  Her gün 5 dakika ısınma, 20 dakika koşu ve 5 dakika soğuma yaparak toplamda 30 dakikanızı bu egzersize ayırmalısınız. 

Yüzme

Yüzme; gücünüzü, esnekliğinizi ve dayanıklılığınızı artırmanın harika bir yoludur. Kan dolaşımını artırır, kardiyovasküler sistemi çalıştırır, stres ve gerginliği giderir. Eğer eklem ve kas ağrıları yaşıyorsanız yüzme harika bir çözümdür. 

Yoga 

Tempolu egzersizlerden hoşlanmıyor ama halsizliğinizi gidermek istiyorsanız eğer yoga tam size göre! Yavaş hareketler, ritmik nefes tekniklerine dayanan yoganın yatıştırıcı ve enerji verici faydaları bulunur. Güne yoga ile başlamak, gün içinde daha kolay odaklanmanızı ve daha az yorulmanızı sağlayacaktır. 

Yürüme

Sabahları yüzme, yoga ya da koşu için zaman bulamıyorsanız yürümeyi denemelisiniz! Yürüyüş, halsizliğinize iyi gelecek nefis bir egzersizdir. Sabah veya akşam günde en az 30 dakika orta tempolu yürüyüş yapmak hem halsizliğinizi azaltacak hem de kalp sağlığınıza iyi gelecek! Bir de adım sayınızı artırdınız mı tamamdır!

Örneğin işe giderken 15-20 dakika yürümek, ofiste içeceğiniz bir kahveden size daha çok enerji verecektir. İşe gelirken toplu taşıma kullanıyorsanız bir durak önce ya da sonra inebilir ya da uzak bir yere özel aracınızı park edip yürüyebilirsiniz. İş yerinizde kendi katınızdaki tuvalete değil de bir alt kattakine gidebilir, asansör yerine merdiven kullanmayı rutin haline getirebilirsiniz. Bu basit tercihler ile fiziksel ve zihinsel olarak kendinizi güne hazırlayacak ve daha dinamik hissedeceksiniz.

Egzersiz yapmak, enerji depolarımızı yeniden doldurmanın en iyi yollarından biridir. Bunun dışında 3 ila 4 saatte bir sağlıklı ana ve ara öğünler yemek de gün boyunca enerjinizi korumanıza yardımcı olacaktır. Tabi ki öğünlerinizin içeriği, karbonhidrat ve protein dengesi önemli! Sağlıklı beslenmenin yanı sıra kilo vermek de daha çok enerjik hissetmenize yol açar. Elbette kilo vermek için de egzersizi günlük hayatınızın rutini olarak benimsemelisiniz. 

Halsiz hissetmenize neden olan bir diğer faktör de uyku düzeninizdir. Her gün aynı saatte yatmak ve aynı saatte kalmak, gün boyunca uykulu hissetmenizin önüne geçer. Günde en az 7-8 saat uyumalı ve uyku kalitenizi artırmak için uygun koşulları sağlamalısınız.

Bu bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platformu'nda sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!