Yaz ayları yaklaştıkça kilo verme ve vücudu forma sokma çalışmaları hızlandı! Kışın ısınmak için sık ve kalorili beslenme nedeniyle alınan kilolar hareketsizlik ile birleşince bel çevresinde yağlanma kaçınılmaz oluyor. Durum böyle olunca yaza fit girmek için diyet programına ve kardiyak egzersizlere yönelim artıyor.

Peki, diyetle bölgesel zayıflama mümkün mü? Diyetle tek bir bölgeyi inceltmek mümkün değildir. Ancak bel çevrenizin incelmesini istiyorsanız diyet ile birlikte bel egzersizleri yapmalısınız. Diyetiniz ise protein ve liften zengin bir programdan oluşmalı. İşte sizin için seçtiğimiz bel çevrenizi inceltecek 6 müthiş egzersiz! 

Yan Plank

Sağ tarafınıza mat üzerine uzanın. Alt kolunuzu ve ayaklarınızın yan tarafını zemine yerleştirerek kendinizi yukarı (yan pozisyonda, dik bir şekilde) doğru kaldırın. Hareketi yaparken yerde olan kolunuz ile omzunuz aynı hizada olmasına dikkat edin. Başınızdan ayaklarınıza kadar düz bir şekilde durmalısınız. Bu pozisyonu 30 saniye boyunca koruyun ve hareketi sol taraf için tekrarlayın. 

 

Russian Twist                           

Yere oturun, ayaklarınız bitişik, topuklarınız yerde iken ayak parmaklarınız tavanı göstersin ve dizleriniz bükülü pozisyondayken üst gövdenizi hafifçe arkaya doğru götürün. Gövdenizi dik tutmaya özen gösterip sırt ve karın kaslarınızı kullanarak ellerinizi önde birleştirin. Sırasıyla sağ ve sol tarafa doğru hareket ettirin. Bu hareket yan kaslarınızın güçlenmesini ve yağ yakılmasını destekleyecek!

 

Kol Egzersizleri

Ayaklarınızı kalça genişliğinde açarak ayakta dik durun. Ardından sol elinizi belinize yerleştirin ve sol tarafa doğru eğilirken sağ elinizi de başınızın üstünden sol tarafa doğru uzatıp başlangıç pozisyonunuza dönün. Bu hareketi 1 dakika boyunca devam ettirin ve diğer tarafınız için de hareketi tekrarlayın. 

 

Bisiklet

Egzersize zemine oturarak başlamalısınız. Ellerinizi başınızın arkasında birleştirerek hafifçe arkaya doğru eğilin ve bacaklarınızı hafif bükülmüş bir halde yukarı doğru kaldırın. Nefes vererek sağ dirseğinizi ve sol dizinizi sanki karnınızın üzerinde birleştirecek gibi yakınlaştırın. Bunu yaparken sağ bacağınızı da ileri doğru uzatmalısınız. Ardından diğer bacak için de aynı hareketi tekrarlayın ve 1 dakika boyunca devam ettirin. 

 

Süpermen 

Yere yüz üstü uzanın ve kollarınızı ileriye doğru düz bir şekilde uzatın. Ardından bacaklar, kollar ve üst vücudunuzu eş zamanlı olarak olabildiğince yukarı kaldırın. Bu hareketi yaparken karın ve kalça kaslarınızı sıkmaya özen gösterin. Süpermen hareketini, günde 2 set, 20 tekrar uygulayabilirsiniz.  Belinizi inceltmek için yapabileceğiniz tüm bu egzersizlerin yanında günlük kalori alımını azaltmak, daha çok lifli ve proteinli gıdalar tüketmek, yağlı ve şekerli gıdalardan uzak durmak ve günlük fiziksel aktivitelerinizi artırmak ciddi önem arz eder.

Bel inceltme egzersizi ile en iyi sonuca ulaşmak istiyorsanız sağlıklı bir beslenme programını benimsemeyi ve yağ yakıcı bu müthiş 6 egzersizi düzenli olarak tekrarlamayı ihmal etmemelisiniz! 

Bu bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platformu'nda sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!