Spor salonuna gitmenize ya da bir spor ekipmanı kullanmanıza gerek kalmadan evde yapabileceğiniz bacak inceltme egzersizleri ile tanışmaya hazır mısınız? Kaslarınızı güçlendirecek ve bacaklarınızı inceltecek bu egzersizlere haftanın 4 günü 15 dakika ayırmanız halinde süper bir forma kavuşacaksınız. 
Bacak inceltme egzersizlerine sağlıklı bir beslenme programı ve kardiyo egzersizi ekleyerek daha iyi sonuçlar alabileceğinizi de unutmayın!

Side Lunge

Ayaklarınız birleşik, kollarınız yanda olacak şekilde başlangıç pozisyonuna geçin. Sol ayağınızla yana doğru bir adım atın ve dizinizi bükün. Bu hareketi yaparken sırtınız ve başınız dik, karşıya bakıyor olmalısınız. Pozisyonunuzu koruyarak sağ bacağınızı yana doğru (dizinizi kırmadan) açın ve ardından  sol bacağınızı başlangıç pozisyonuna getirerek hareketi yineleyin. Bu hareketi her bir bacak için 15 defa tekrarlayın. 

 

 

Denge Hareketi

Başlangıç pozisyonu olarak ayaktayken ayaklarınızı birleştirin. Sonrasında sağ bacağınızla ileriye doğru bir adım atın. Her iki elinizi de sağ ayağınıza doğru uzatarak hafifçe öne doğru eğilin. Öne eğilirken  sol bacağınızı geriye doğru ve üst gövdenizi yere paralel olacak biçimde uzatmalısınız. Dengenizi sağlamaya çalışın ve ardından başlangıç pozisyonuna geri dönün. Her bir bacak için aynı hareketi 15 kez tekrarlayın. 

 

Makas Hareketi

Sağ ayak önde, sol bacak geride olacak şekilde ayakta durun. Sol elinizi sağ ayağınıza doğru uzatarak hafifçe sağ dizinizi büküp öne   eğilin.  Bu hareketi yaparken arkadaki sol diziniz zeminden biraz yukarıda kalmalı. Ardından bu pozisyondan dümdüz yukarı zıplayarak sol bacağı öne sağ bacağı arkaya götürün.  Her bir bacak için bu hareketi 15 kez tekrarlayın. 

 

Plie Slides Hareketi

Eller kalçada ve ayak parmakları yana bakacak bir şekilde ayakta durun. Bu pozisyonda bacaklarınızı kalça genişliğinden daha fazla açın. Ardından her iki dizinizi de bükerek squat pozisyonuna geçin ve ayak parmak uçlarınızın üzerine çıkın. Sırtınızın dik olmasına özen gösterin.  Bacak kaslarınızı kullanarak  bu konumda birkaç saniye bekleyin ve ardından başlangıç pozisyonunuza dönün. Aynı hareketi 15 kez tekrarlayın.

 

 

Bacak Açma 

Avuç içlerinizi ve ayak parmaklarınızı matın üzerine yerleştirerek emekleme pozisyonuna geçin. Sol bacağınızı dizden 90 derece bükülü bir şekilde, ayak tabanınız tavanı göstererek kalçanızdan yukarı doğru kaldırın ve indirin. 30 saniye boyunca bu pozisyonu koruyun ve diğer bacağa geçerek aynı hareketi tekrarlayın.

 

 

Bu bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platformu'nda sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!