Birçok insan hayatının bir döneminde mevcut kilosundan rahatsızlık duyarak çeşitli diyet yöntemlerine başvurur. Tercih edilen diyetlerin sağlıklı/dengeli olması ve size özel olmayan bu detoks benzeri programların sağlığınıza uygun olup olmadığının belirlenmesi önemlidir. Yeşil elma diyeti de son dönemlerde popüler diyetlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Sağlık açısından birçok faydası bulunan yeşil elma, kilo vermeyi hızlandıran besinler arasında çok sık karşımıza çıkıyor.

Yeşil elma diyeti ile 2 haftada 10 kilo vermenin mümkün olup olmadığını merak edenler, tek başına elma diyetinin yeterli olmayacağını ve günlük ihtiyacınız olan vitamin/mineral gereksinimi karşılamadığını bilmelidir. Düzenli spor yapmak, yaşam tarzında köklü değişimlere gitmek, yağlı ve şekerli gıdaların tüketiminden uzak durmak gibi sürdürülebilir alışkanlıklar edinilmelidir. Bir adet yeşil elma ortalama 125 kaloridir ve günden 3-4 kez tüketilebilir. Bununla birlikte diyetiniz yalnızca yeşil elmadan oluşmamalı, başka meyveler ve sebzeler de beslenme programına dahil edilmelidir. 

Yeşil Elma Diyeti Tarifi

Yeşil elma diyeti için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekildedir: 

  • 2 orta boy yeşil elma
  • 3 yemek kaşığı az yağlı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı ceviz
  • Yarım limon suyu 

Elmaları iyice yıkayın, kabuklarını soyun ve geniş bir kaba rendeleyin. Ardından rendelenmiş elmayı yoğurt ile karıştırın ve üzerine diğer malzemeleri ekleyin. Yoğurt iştahı azaltır, tokluk sürenizi uzatır ve metabolizmayı hızlandırır. Üstelik iyi bir protein kaynağıdır. Değerli doymamış yağlardan zengin olan ceviz; magnezyum, çinko, bakır, demir ve fosfor bakımından zengindir. 

Hiçbir besin tek başına kilo vermeyi hızlandırmaz veya yağ yaktırmaz. Ancak düzenli olarak yeterli ve dengeli beslenirken ek olarak bu diyeti uygularsanız işte o zaman kalıcı kaybını görebilirsiniz. Bu diyet, metabolizmanızı hızlandırarak kilo vermenizi destekleyecektir. Sabah ve akşam öğünlerinde bu tarifi tercih edebilirsiniz ancak 2 hafta boyunca yalnızca tarifi tüketmek sağlıksız bir sonuç doğurabilir. Besin değerleri açısından dengesiz bir diyet programı, sizin güçsüz düşmenize neden olur. 

Yeşil Elmanın Faydaları Nelerdir?

Düzenli yeşil elma tüketirseniz aşağıdakiler de dahil sağlığınıza birçok faydası olduğunu fark edeceksiniz:

  • Yeşil elma kalorisi oldukça düşük bir besindir.
  • Antioksidanlar, mineraller, vitaminler bakımından zengindir. 
  • Vücudun metabolizmasına iyi gelecek bol miktarda lif barındırır. 
  • Yağ oranı düşüktür.
  • Bol miktarda su içerir. 
  • Güçlü kemiklerin oluşumunu destekleyen kalsiyum içeriğiyle yaş ilerlemesine bağlı kemik erimesinin önüne geçer. 
  • Zengin bir A ve C vitamini kaynağı olan elma cildinizi güzelleştirir. 
  • Göz sağlığını iyileştirir. 
  • Zengin antioksidan içeriği sayesinde karaciğerlerin düzgün çalışmasına yardımcı olur. 

Bu bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlı olup, kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemleriniz için mutlaka doktorunuza veya sağlık kuruluşuna başvurunuz. Doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!