Birçok yemeğin yanında tükettiğimiz, sağlıklı ve geleneksel bir süt ürünü olan yoğurt, yanına eklendiği her yemeği güzelleştirmesiyle bilinir. Size enerji sağlayan bu sağlıklı atıştırmalığı yemeklerin yanında tüketmekten daha fazlası için de kullanabilirsiniz. İyi bir protein kaynağı olan yoğurdu kilo vermek, zengin probiyotik içeriği sayesinde bağırsak sağlığını ve mikrobiyotayı iyileştirmek amacıyla tüketebileceğinizi biliyor muydunuz? 

200 gram yoğurt yaklaşık 12 gram protein içerir ve proteinden zengin olması metabolik sistemin gelişmesini sağlar. Bununla birlikte beslenme düzeninizin önemli bir parçası haline getirdiğiniz yoğurt, sizi uzun süre tok tutarak kilo kaybınızı destekler ve gün içinde kalori yakmanıza yardımcı olur. Düzenli olarak yoğurt tüketen kişilerin ana öğünlerinde en az 100 kalori daha az tükettiği bilinmektedir. 

Peki, Yoğurt Kürleri Gerçekten Zayıflatır Mı?

Yoğurt kürü, metabolizmanızın hızlanmasını sağlayıp açlık hissinizi bastırmanıza yardımcı olacak bir tariftir. Ancak hiçbir kür doğrudan yeterli ve dengeli beslenmeye dikkat edilmediği sürece direkt zayıflatmaz! Yani yoğurt kürleri sağlıklı kilo kaybına giden yolda sadece yardımcıdır! Vücudunuzun ihtiyacı olan birbirinden değerli birçok vitamin ve minerali içeren yoğurdu tüketerek hem kemik sağlığınızı iyileştirebilir hem de formunuzu koruyabilirsiniz.

Yani yoğurdu veya yoğurt kürlerini tamamen bir zayıflama yöntemi olarak görmemeli ve sağlığınıza faydalarından dolayı günlük beslenmenizin bir parçası haline getirmelisiniz. Bu rutini sağladıktan sonra işte o zaman yoğurt kürlerinden destek alabilirsiniz. Tamamen doğal olan yoğurt kürlerini ekstra bir sağlık probleminiz yoksa (örneğin; gastrit, reflü) gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

Yoğurt kürü ile metabolizmayı hızlandırmanın yollarını beraber inceleyelim! 

Limonlu Zerdeçallı Yoğurt Kürü

Yarım çay kaşığı toz zerdeçalı, sıkılmış yarım limon ile karıştırarak 3 yemek kaşığı yoğurda ekleyebilirsiniz.

Soğanlı Yoğurt Kürü

4 dal naneyi 250 gram az yağlı yoğurt ile karıştırıp, 1 dal taze soğan ve bir avuç semizotu ile tüketebilirsiniz. 

Maydanozlu Yoğurt Kürü

4 dal maydanoz, 1 adet limon, 4 dal dereotunu 250 gram yoğurt ile karıştırın. Her gece uyumadan 3 saat önce tüketebilirsiniz. 

Zencefil ve Zerdeçallı Yoğurt Kürü

Bir kasenin içerisinde 1 çay kaşığı zencefil tozu, zerdeçal tozu ve tarçını karıştırarak aç karnına gün aşırı tüketebilirsiniz. 
Metabolizmanızı hızlandırmak için tek yol yoğurt kürü tüketmek değildir. Yoğurt tüketiminin fazla olduğu bir diyet modelini 2 hafta uygulayabilirsiniz.  

Kahvaltı ve Öğle Yemeği: 1 kase az yağlı yoğurt, 90 gram yulaf ve bir porsiyon meyve (çilek, muz, yaban mersini vb.) 
Akşam Yemeği: 170 gram yağsız yoğurt, fırında az yağlı sebze ve salata
Ara Öğün: Bir porsiyon çiğ ya da pişmiş sebze, gün boyu aralıklarla tüketeceğiniz 3 porsiyon yoğurt

Ancak bu belirtilen porsiyonlar her bireyin günlük kalori ihtiyacına göre farklılık gösterir. Yukarıda önerilen diyet programını 2 hafta boyunca uygulayabilir ya da size özel hazırlanmış düşük kalorili bir diyet programına ek olarak yoğurt kürü tariflerini deneyebilirsiniz! 

Bu bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platformu'nda sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!