Sindirim sorunları, günlük yaşantımızı olumsuz etkileyebilir ve gün boyu rahatsızlık hissine neden olabilir. Kabızlık da sindirim sistemi sorunları arasında sıkça karşılaşılan bir durumdur. Kabızlık, bağırsak hareketlerinin yavaşlaması veya zorlaşması sonucu dışkının düzensiz ve zor atılmasına yol açar. Kabızlığın nedenleri ve tetikleyicileri çok çeşitlidir. Peki "leblebi kabızlık yapar mı?" Bu yazıda leblebi tüketiminin faydalarından bahsedecek ve kabızlığa neden olup olmadığını anlatacağız. 

Leblebinin Faydaları Nelerdir? 

Bir kasesi 269 kaloriye denk gelen leblebinin yüzde 67’si karbonhidrat geri kalanı protein ve yağdır. Diyet listelerinde tokluk hissini artırmak için sıklıkla tercih edilen leblebi, kan şekerinizi dengelemeye yardımcı olur.  Bazı kanıtlar cilt sağlığını iyileştirmeye yardımcı olduğunu da bildirmektedir.

Peki kabızlık yapar mı? 

Her gıdada olduğu gibi leblebinin de çok fazla tüketilmesi birtakım olumsuzlukları beraberinde getirebilir. Leblebinin aşırı tüketilmesi, kabızlık sorununa yol açabilir. Özellikle kronik kabızlık rahatsızlığı yaşayan kişiler leblebi tüketimlerini sınırlandırmalıdır. Leblebi kabızlık dışında şişkinlik, gaz ve bağırsak krampları gibi rahatsızlıklara da neden olabilir. 
Elbette her bireyin sindirim sistemi farklıdır. Bu nedenle hangi gıdaların tüketiminde sindirim sorunlarının yaşandığı not edilmeli ve beslenme alışkanlıkları gözden geçirilmelidir. Sindirim sistemi problemlerinin önüne geçmek için gerektiğinde bir sağlık profesyoneline danışmak önemlidir. Unutulmaması gereken en temel nokta dengeli ve lif açısından zengin bir beslenme tarzının sağlıklı bir sindirim sistemine neden olacağıdır. 

Bu bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlı olup, kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemleriniz için mutlaka doktorunuza veya sağlık kuruluşuna başvurunuz. Doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!