Soğuk kış günlerinde ellerinizi saran sıcacık bir çay bardağının keyfi başka hiçbir şeyde yoktur. Üstelik bazı bitki çayları içimizi ısıtmak ile de kalmayıp şifa sağlar. Bağışıklığı güçlendirmekten tutun da bağırsak sağlığını desteklemeye kadar etkili olan bitki çaylarından işte bazıları:

Ashwagandha Çayı

Kaynar suya ashwagandha kökünü ekleyin ve 10-15 dakika kadar demlenmesi için bekleyin. Çayı süzgeç yardımıyla bir fincana aktarın. İsteğe bağlı olarak ham bal ekleyerek tatlandırabilirsiniz. Sıcak servis yapın ve ashwagandha çayının sakinleştirici etkisini hissedin.

Masala Çayı

Kaynar suya karanfil, tarçın, karabiber, kakule ve isteğe bağlı olarak rendelenmiş taze zencefili ekleyin. Baharatları kaynamış suyun içerisinde 5-7 dakika kadar bekletin ve sonra çay yapraklarını eklerek 2-3 dakika daha bekletin. Akabinde bitkisel sütünüzü ekleyip  çayı süzgeçten geçirerek fincana aktarın. Sıcak servis yapın ve masala çayının baharatlı tadının keyfini çıkarın.

Tarçın Elma Çayı

Kaynar suya dilimlenmiş elmayı  ve tarçın çubuğunu ekleyin. Karışımı kısık ateşte 8-10 dakika demleyin. Süzgeç yardımıyla çayı fincana aktarın. Sıcak servis yapın ve kışın iç sıcaklığının tadını çıkarın! 

Zencefil Limon Çayı

Kaynamış suya dilimlenmiş zencefili ekleyin. Zencefil, su içinde 5-7 dakika beklesin. İçerisine taze limonun suyunu sıkın ve çaydanlığa ekleyin. İsteğe bağlı olarak ham bal ekleyerek tatlandırabilirsiniz. Çayı süzgeç yardımıyla fincana aktarın. Sıcak servis yapın ve içerken kışın enerjisini hissedin!

Rooibos Çayı

Kaynamış suyu bir çaydanlığa veya bir fincana alın. Rooibos müslin çay poşetlerini ekleyin. Çayı demlemeye bırakın; 5-7 dakika kadar demleme süresi idealdir. Çay poşetlerini çıkarın. İsterseniz birkaç damla limon suyu veya portakal kabuğu ekleyerek çayınızı ferahlatabilirsiniz. Sıcak servis yapın ve rooibos çayının huzurlu tadını çıkarın.

Bu bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlı olup, kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemleriniz için mutlaka doktorunuza veya sağlık kuruluşuna başvurunuz. Doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!