Düşük ya da sıfır kalorili yiyecekler, kilo vermek isteyen kişilerin beslenme düzeninde mutlaka bulunması gereken besinlerdir. Kilo verme planının bir parçası olan sağlıklı beslenme programı, kişinin gün içinde alması gereken kalori miktarına ve besin değerlerine uygun gıdalar içermelidir. Bu da bireylerin en düşük kalorili fakat en besleyici yiyeceklere yönelmesi anlamına gelir. 

Kilo kaybı için gerekli olan, yakılandan daha az kalori tüketmek ve metabolizmayı hızlandırmaktır. Ancak düşük kalori yiyecekleri tüketmek sizi tok tutmayabilir. Bu da daha fazla açlığa sebep olarak sizi yorgunluğa, konsantrasyon bozukluğuna, hastalığa ve hatta aşırı yemeye sürükleyebilir.

Bu nedenle düşük kalorili gıdaların yeterli protein, lif, yağ, vitamin ve mineral içerdiğine dikkat etmek gerekir. Yüksek lifli gıdalar protein ve sağlıklı yağ ile birlikte tüketildiğinde sizi uzun süre tok tutacaktır. Yazımızda bu tarife uygun olarak düşük kalorili fakat yüksek besin değerine sahip yiyecekleri sizlerle paylaşacağız. Okumaya devam edelim…

En Düşük Kalorili Yiyecekler

1.Elma: 109 gram elma sadece 62 kaloridir ve yaklaşık 3 gram lif sağlar. Bununla birlikte C vitamini ve potasyum bakımından da iyi bir besin kaynağıdır.

2.Roka:  Balık ile servis edilen ve salataları zenginleştiren roka, zengin bir magnezyum, demir ve K vitamini kaynağıdır. Üstelik 20 gramı sadece 5 kalori!

3.Ispanak: Bir fincan çiğ ıspanak yalnızca 6,9 kaloridir. İçerisinde A, C ve E vitamini barındıran ıspanak, magnezyum, demir ve protein yönünden de zengindir. 

4.Brokoli: 155 gramı 54 kalori olan pişmiş brokoli, günlük ihtiyaç duyulan C vitamini miktarının tamamını karşılar. Aynı zamanda harika bir magnezyum kaynağıdır. Kalp hastalıkları ve kanser riskini azaltır. 

5.Havuç: Bağışıklık sistemini iyileştiren, görme fonksiyonlarına iyi gelen havucun 122 gramı 50 kaloridir. Günlük A vitamini ihtiyacımızın tamamından fazlasını tek başına karşılayan bu sebzeyi çiğ ya da pişmiş olarak tüketebilirsiniz. 

6.Çilek: Bir bardak çilek, 53 kaloridir. Uzun süre tok hissetmenizi sağlayan su oranı yüksek olan bu meyve kan şekerinizi dengeler. Ancak tüketim miktarına dikkat etmelisiniz ve pudra şekersiz tüketmelisiniz.

7.Karnabahar: Son zamanlarda yüksek karbonhidratlı besinlerin yerine tercih edilmeye başlanan karnabaharın 155 gramı 40 kaloridir ve yalnızca 8 gram karbonhidrat barındırır. 

8.Kereviz: Doğadaki en düşük kalorili sebzelerden biri olan kerevizin bir sapı yalnızca 5.6 kaloridir. Uzun süre tok hissetmenize neden olan bu sebzeyi mutlaka beslenme planınıza eklemelisiniz. 

9.Mandalina: 34,8 kalori olan bir mandalina, antioksidan ve C vitamini bakımından zengindir.

10.Kavun: Yaz meyvelerinin vazgeçilmezi kavunun bir kasesi yalnızca 54,4 kaloridir. Yüksek su içeriğine sahip bu meyve iyi bir kalsiyum ve potasyum kaynağıdır. Ancak şeker oranı nedeniyle porsiyon kontrolüne dikkat etmeniz gereken meyveler arasındadır.

En düşük kalorili yiyecekler, lezzetli ve sağlığınıza fayda sağlayan meyve ve sebzelerden oluşur. Yüksek miktarda protein, lif ve vitamin içeren az kalorili gıdaları tercih etmek kilonuzu korumaya ve sağlıklı bir yaşam sürdürmenize neden olur.

Bu bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platformu'nda sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!