Kabak çekirdeklerinin faydası içerisinde bolca bulunan, serotonin sentezinde rol olan triptofandan gelir. Magnezyum, omega 3 ve aynı zamanda birçok antioksidan içeren kabak çekirdeği, hücrelerinizi  hasarlardan korumaya, vücudunuzdaki inflamasyonu  azaltmaya yardımcıdır. Kabak çekirdeği, sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık olarak öne çıkıyor. Ama tuzlu olan kabak çekirdeklerini değil, tuzsuz olanları tüketmelisiniz. Bu küçük ama güçlü çekirdeğin 7 faydasını öğrendikten sonra kavrulmuş ayçiçeğine veda edeceksiniz. Yeni stres savarınız kabak çekirdeği olacak! 

1-Lif Kaynağı: Kabak çekirdekleri, vücut için önemli olan lifleri içerir. Bu özelliği sayesinde tokluk hissi sağlar, kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur ve sindirim sistemini destekler.

2-Sağlıklı Yağlardan Zengindir: Doymamış yağ asitleri bakımından zengin olan kabak çekirdekleri, özellikle omega-3 yağ asitleri içerir. Bu yağlar, kalp sağlığını destekler ve iltihaplanmayı azaltabilir.

3-Mineral Deposu: Kabak çekirdekleri, magnezyum, demir, çinko ve manganez gibi mineraller açısından zengindir. Bu mineraller, kemik sağlığını, enerji üretimini ve bağışıklık sistemini destekler.

4-Antioksidan Gücü Yüksek: Kabak çekirdekleri, vücuttaki serbest radikallerle savaşan antioksidanlar bakımından zengindir. Bu antioksidanlar, hücre hasarını azaltabilir ve çeşitli hastalıkların riskini düşürebilir.

5-Kanser Riskini Azaltma: Kabak çekirdekleri, özellikle prostat kanseri riskini azaltabilecek olan fitosteroller içerir.

6-Stres ve Uykusuzluğa Karşı Yardımcı: İçerdiği magnezyum ve triptofan, stresle başa çıkma ve uyku düzenini düzenleme konusunda yardımcıdır. Ancak bunun için 1 kase yemenize gerek yok. Günde 1 avuç yeterlidir.

7-Kolesterol Kontrolü Sağlayıcı: Kabak çekirdekleri, sağlıklı yağlar içerdiği için kolesterol seviyelerinin kontrol altında tutulmasına yardımcı olabilir.

Bu faydalar, kabak çekirdeklerinin dengeli bir diyetin önemli bir parçası olabileceğini göstermektedir. Ancak, porsiyon kontrolünü elden bırakmamak gerekir.

Kabak Çekirdeğinin Farklı Kullanım Alanları

Çorbaların Üzerine Serpin: Bir avuç kabak çekirdeğini fırınlayıp, favori çorbanızın üstüne serpmek, lezzetli bir garnitür oluşturur.

Kurabiyelere/Keklere Ekleyin: Kabak çekirdeğini glutensiz veya yulaf ezmeli kurabiyelerinize ekleyebilirsiniz.

Kabak Çekirdeği Ezmesi Yapın: Fıstık ezmesi yerine kabak çekirdeği ezmesi yapmayı deneyin.

Bowl Kaselerinize Ekleyin: Bir sonraki yulaf bowl yiyişinizde malzemelerinize 1  avuç (yaklaşık 1 türk kahvesi fincanı) kabak çekirdeği ekleyin.

Pesto Yapın: Kabak çekirdeğini taze otlar ve sarımsak ile bir mutfak robotuna atın ve pesto elde edin.

Salataların Üzerine Serpin: Fırınlanmış hali, sebze ve tahıl salataları için mükemmel bir garnitürdür.

Bu bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlı olup, kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemleriniz için mutlaka doktorunuza veya sağlık kuruluşuna başvurunuz. Doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!