Hurmanın faydaları, hayat ağacı olarak adlandırıldığı eski çağlardan beri biliniyor. Orta doğu ve Kuzey Afrika bölgelerine özgü bir meyve olan hurma, sıcak ve kurak bölgelerde yetişiyor ve yüzyıllardır yetiştiği bölge insanları için hem eşsiz tadı hem de zengin besin öğeleri nedeniyle önemli bir besin olmaya devam ediyor...

Potasyum, kalsiyum, B5 ve B6 vitaminleri bakımından zengin olan hurma, yüksek karbonhidrat değerlerine sahip olduğundan yüksek enerji de veriyor. Bu nedenle eşsiz faydaları olsa da hurma tüketirken porsiyon kontrolü önemli! İşte selenyum, magnezyum, kalsiyum, lif ve bakır için iyi bir kaynak olan hurmanın 5 muazzam faydası!

Kalp hastalıkları riskini düşürür. 

Lif ve antioksidandan zengin içeriğe sahip olan hurma, kalbinizi korur. Yalnızca 2 adet (48 gram) hurma 3 gramdan fazla lif içerir. Yüksek lifli ve magnezyumdan zengin olan bu meyve kötü kolesterolünüzü (LDL) düşürmeye yardımcı olarak atardamarlarınızı temiz tutabilir ve böylece kalp hastalıkları riskini azaltabilir. Bununla birlikte zengin bir antioksidan kaynağı olduğundan serbest radikallerin neden olduğu hasarlar ile de savaşmaya yardımcı olur. 

Bağışıklık sistemini güçlendirebilir.

Anti-inflamatuar ve antioksidan özellikli hurma içeriğindeki flavonoid, karotenoid ve fenolik asitler sayesinde sizi oksidatif hasardan koruyarak hastalıklara karşı koruyabilir.   Kalsiyum, potasyum, manganez, bakır bakımından zengin olan hurma bağışıklık sisteminizi destekler.

İltihaplanmayı azaltabilir. 

Doğal ilaç anlamına gelen fitobesinler, iltihaplanmayı azaltabilirler. Hurma da fito besin kaynaklarından biri olarak vücudunuzu bakteri ve virüslere karşı korur.

Sindirimi düzenler.

Yüksek lif içeriğine sahip bu meyve sindirim sistemini düzenleyerek bağırsak sağlığını iyileştirebilir. Günlük beslenmeye dahil edilen lifli gıdalar, kabızlığı önlemeye yardımcı olduğundan şeker hastalığınız yok ise hurmayı günlük olarak tüketmeyi deneyebilirsiniz. 

Metabolizmayı hızlandırır.

Hurmanın vücudumuzdaki şeker emilimini azaltabileceği bilinmektedir. Bu da düzenli hurma tüketen (günde maksimum 2 adet) kişilerin hedefledikleri kiloya ulaşabileceklerini gösterir. Niasin, pantotenik asit ve folik asit bakımından zengin olan hurma, metabolik fonksiyonları desteklemeye yardımcı olur.

Bu bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!