Elma sirkesi, elma suyunun fermantasyonu ile elde edilir ve son derece şifalıdır. Elma suyu doğal olarak içerisinde bulunan şekerlerin mayalar tarafından fermente edilmesi sonucu sirke formuna kavuşur. Salataları ve yiyecekleri lezzetlendirmesinin dışında insan sağlığı için de çok yararlıdır. 

Elma sirkesinin faydaları kilo vermeden, kan şekeri seviyelerini düşürmeye kadar çok geniş bir yelpazeye sahiptir. Çok uzun yıllardır mikroplar ile savaşmak için de kullanılan elma sirkesinin berrak, filtrelenmiş, pastörize ve  %100 doğal formunu tüketebilirsiniz. Bununla birlikte içerisinde tortu bulunan çiğ türleri daha bulanıktır ancak daha doğal olarak kabul edilir. 

Sirkenin zengin içeriğinde bulunan mineraller şu şekildedir: 

  • Potasyum
  • Magnezyum
  • Kalsiyum
  • Fosfor

Elma sirkesi iyi bir antioksidan kaynağıdır ve sıvının rengi ne kadar koyuysa o kadar çok antioksidan olduğu anlamına gelir. Sağlık açısından faydalı bu içeriklere sahip sirkenin vücudumuzda neleri iyileştirdiğine gelin detaylı bir şekilde bakalım:

1.Kilo vermeye yardımcı olur. 

Günde iki kez doğal elma sirkesini tüketmek, düşük kalorili diyet uygulayan kişilerin kilo vermesine yardımcı olmaktadır. Sirkede bulunan asetik asit metabolizmayı hızlandırarak insanların daha hızlı kilo kaybetmesine neden olabilmektedir.  Ancak bunun için daha fazla bilimsel çalışmaya ihtiyacımız vardır. 

2.Kan şekerini dengeler.

Yemeklerden sonra içtiğiniz iki çorba kaşığı elma sirkesi, kan şekerinizi düşürmeye yardımcıdır. Elbette elma sirkesi diyabet ilaçlarının ve sağlıklı bir yaşamın yerini alamaz. Ancak kan şekerini dengelemeye yardımcı olabilir. 

3.Kolesterolü düşürür.

Elma sirkesi tüketimi üzerine yapılan araştırmalarda düzenli tüketiminin kolesterol seviyelerini düşürdüğü ortaya çıkmıştır. İyi kolesterolleri artırarak LDL kolesterol ve trigliserid düzeylerini düşürücü etkisi mevcuttur. Bu sayede kalp sağlığını destekler.

4.Egzamalara iyi gelir.

Egzama sahibi kişiler bu rahatsızlığın semptomlarını hafifletmek için elma sirkesi kullanabilir. Ancak cilt tahrişlerine neden olma riski bulunduğundan doktorunuza danışmadan kullanmanız önerilmez. Özellikle doğal değilse kesinlikle uygulama yapmayın.

5.Saçlarınızı besler.

Kepek, kadın ve erkek birçok kişinin ortak sorunudur. Saç derisini beslemek, kepeklerden kurtulmak ve daha parlak saçlara kavuşmak için elma sirkesini saç durulama suyuna ekleyerek kullanabilirsiniz. 

Elma sirkesini su ile seyrelterek kullanmak en sağlıklısı olacaktır. Seyreltilmemiş elma sirkesi diş minesine zarar verebilir, hazımsızlık yapabilir ya da mide bulantısına neden olabilir. 

Bu bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platformu'nda sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!