7 Günlük Ketojenik Diyet Listesi Hazırlamanın Püf Noktaları 

Sağlıklı yaşam tarzları ve beslenme trendleri sürekli değişiyor. Bu trendlerden biri de son yıllarda hızla popülerlik kazanan ketojenik diyet!  
Ketojenik diyet, düşük karbonhidrat alımıyla yüksek yağ ve orta düzeyde protein tüketimini içeren bir beslenme yaklaşımına dayanır. Bu beslenme şekli, vücudu ketozis adı verilen bir metabolik duruma sokar ve böylece vücut, yağları enerji olarak kullanır. 

7 günlük ketojenik diyet listesi ile bir hafta boyunca sağlıklı yağlar ve proteinlerle dolu lezzetli yemeklerin tadını çıkarmaya hazır mısınız? O zaman gelin birlikte listeyi hazırlarken nelere dikkat etmek gerektiğine bakalım. 

Ketojenik diyet listesi hazırlarken dikkat etmeniz gereken püf noktalar vardır. Ketojenik beslenmede günlük 20-25 gramdan fazla karbonhidrat tüketmemeniz gerekir. Bununla birlikte başlangıçta günde 50 grama kadar artabilen karbonhidrat alımı, bu beslenme düzenine alışmanızı kolaylaştırabilir. 

Vücudunuzu ketozis adı verilen metabolik reaksiyon durumuna sokmanız için makro besinlerinizi takip etmeniz gerekmektedir. Ketozise girmenin ne kadar süreceği yaşınıza, mevcut kilonuza ve diyeti ne kadar sık takip ettiğinize göre değişebilir ancak çoğu insanda bu süre 3 ila 4 gün arasında sürebilir. 

Karbonhidrat alımını azalttığınız için diyetinizin çok çeşitli ve dengeli olduğundan emin olmalısınız. Örneğin beslenme düzeninize çok fazla protein ve yağ eklemek sağlığınız için zararlı olabilir. Bu nedenle %70-80 yağ ve %10-20 arasında protein alımını hedefleyebilirsiniz. 

7 günlük ketojenik diyet listesini takip ederken günlük su alımına dikkat etmelisiniz. Keto diyetinin ilk haftasında vücut bolca sıvı kaybedebilir. Dehidratasyon riskini azaltmak adına günde en az 6-8 bardak yani yaklaşık 1,2 litre su tüketmelisiniz. Bunun dışında süt, bitki çayı gibi keto dostu içecekler de tercih edebilirsiniz. 

7 günlük ketojenik diyet deneyimi, sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmak isteyenler için harika bir başlangıç olabilir. Ancak unutulmaması gereken önemli bir nokta da her bireyin metabolizmasının ve beslenme ihtiyacının farklı olduğudur. Bu nedenle uzun vadeli bir diyet planı oluşturmadan önce bir sağlık uzmanına başvurmanız önemlidir. 

Bu bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlı olup, kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemleriniz için mutlaka doktorunuza veya sağlık kuruluşuna başvurunuz. Doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!