İnsanlar heyecanlandıklarında veya korktuklarında stres yaşayabilirler. Bu durumla başa çıkabilmek için bazı yollara başvurulması gerekir. 

Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yolları

Sakin kalmak ve mantıklı düşünme süreci çok önemlidir. Aksi taktirde kişiler daha büyük sorunlarla karşılaşabilir. 
Bununla başa çıkabilmek için,  algıyı başka yerlere yönlendirmek olumlu düşünmek iyi gelebilir. Gelecek kaygısı bu stresi yaşatacağından ilerdeki mesleğini düşünerek olumlu düşüncelerle sınava hazırlanması olumsuz duyguları ortadan kaldıracaktır. 

Sınav Stresi İle Başa Çıkma Yolları Nelerdir?

  • Motivasyon kaynağını bulma, 
  • Öncelik planı yapma,
  • Zaman kaybettiren faktörlerle ilgili sorumluluk alma, 
  • Uyku düzenine dikkat etme,
  • Günlük rutin oluşturma,
  • Sevdiklerinden destek alma,
  • Çalışma planına kararlılıkla devam etme, 
  • Dağınık ortamları düzenleme olarak sıralanabilir.

Sınav Kaygısı Durumunda Aileler Nasıl Bir Tutum Sergilemeliler?

Uyum sağlama becerisini geliştirmek ve esnek olmayı öğrenmek  yardımcı olacağı gibi diğer önemli unsur ebeveyn sayılabilir.

Sakin ve güvenli bir ses tonuyla konuşma, duygularını kırmadan bu durumun çözülmesi için ellerinden geleni yapmaları gerekir. 

Sınav Kaygısı Nasıl Yok Edilir?

Tek bir noktaya odaklanmak büyük resmi gözden kaçırmamıza neden olabileceğinden olaylara daha geniş açıyla bakmak öğrenimi kolaylaştırabilir. Bunlara rağmen olumsuz duygu ve kaygı gittikçe artış gösteriyor ise genetik neden araştırılmaları yapılabilir, kaygı bozukluğu tedavisi için uzmandan destek alması kaygıları yönetmede kişiye yardımcı olabilir. 

Bu bilgiler, kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!