İçindekiler

Uzmanlardan psikolojik destek almaya karar verdiğimizde ne bekleriz?

  • Mutluluğa kesin adımlarla ulaşmak mı?
  • Şikayetçi olduğumuz sorunlardan kurtulmak mı?
  • Kendimizi tanımak ve anlamak mı? 

Psikoterapi Nedir? 

Psikoterapiyi, terapist ve danışan arasındaki ilişkiyi içeren psikolojik bir tedavi olarak ifade edebiliriz. İnsanların kendilerini tanıdıkları ve kararlar için psikolojik bir temel oluşturmaya çalıştıkları bir süreç olduğundan bahsetmek doğru olacaktır.
Terapiler samimi ve profesyonel şekilde online veya yüz yüze gerçekleştirilebilir. Terapist, danışanı yargılamadan eleştirmeden objektif bir bakış açısı ile psikoterapi sürecinde terapiye eşlik ederek terapide farkındalık kazandırmak, korku, öfke, kaygı gibi olumsuz güçlü durumlarla karşılaşılınca başa çıkabilme yeteneklerin gelişmesine katkıda bulunacaktır.

Psikoterapi Süreci:

  • Bilinmesi gereken önemli nokta psikoterapi sürecinin mutluluk dağıtan süreç olmadığı inişli çıkışlı engebeli ve dalgalı olabileceğinden sabit ve daimi mutluluk beklenmemesi ve olumlu, olumsuz duygu ve olayları kabul gerektiren bir süreç olduğundan bahsedilebilir. 
  • Sürecin sonunda kişi olumlu ve olumsuz duygularını kabul etmekle birlikte olumsuz duygular ile başa çıkmayı öğrenip hakikat arama girişimlerinde bulunabilir. 
  • Kişinin psikoterapi seansında olumsuz ruh halinden kurtulmasını değil kendisi ile daha çok temas etmesini sağlayarak sorunları karşısında daha çözümsel ve güçlü; dolayısıyla daha huzurlu hissedebilmesine yardımcı olmayı hedefleyen bir süreç olduğu söylenebilir. 
  • Psikoterapi ile kişinin psikolojik dayanıklılığı ve kalitesi artacaktır.
  • Psikologların ilaç yazma yetkisinin olmadığı konuşma terapisi olduğu tek seansta fayda sağlanmayacağı her kişinin değişim sürecinin farklılık göstereceği unutulmamalıdır.  
  • Mutluluk düzeyi psikoterapi ile öğrenilebilir bir durumdur, bu durum artırılabilir ve benimsenen doğru perspektiflerle kalıcı olarak sürdürülebilir.
  • Küçük dokunuşlar ile başlayıp, Değişim; birdenbire belirlemese de yaşadığınız her andan çıkardığınız deneyim heyecanlı bir şekilde sizleri bekliyor olacaktır.

Bu bilgiler, kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!