Hipnozun, kişinin yaşamını kısıtlayan işlevsiz inançlarından kurtulmasını, zihninin kontrolünü ele almasını sağlayacak etkili bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz. 

Hipnoterapi ise;
Hipnoz uygulandığında yapılan değişim terapileri olarak açıklanabilir. 
Birçok kişi hipnozdan çekinir ama gerçekte korkulacak gizemli bir durum bulunmamaktadır. Bilinmesi gereken en önemli şey sadece “hipnozun doğaüstü bir güç olmadığıdır”.

Kişinin bilinçaltına inme ve onu yönlendirmedir aslında. Hipnoz anı kişinin tamamen kendine odaklanma halidir diyebiliriz, odaklanma hali de aslında trans dediğimiz yarı uyku hali olarak bahsedilebilir. Hipnoz yöntemini bir sonuç olarak tanımlama doğru değildir. Tedavi için kullanılan bir araçtır. Psikoterapi için uygun bilinçaltı durumunun hazırlığını yapar. 

Hipnoz Seansları

Genelde hipnoz ile ilk seansta tanışma ve sorunları anlatma amaçlanır. Kişinin psikolojik durumuna ve bir takım şartlarına bağlı olarak seansların içeriği kişilerin ihtiyaçlarına göre değişkenlik gösterebilir.

Hipnoz Hangi Durumlarda Kullanılır?

Kilo Verme; Birçok diyet programını kullanıyorsunuz ve belki kilo da veriyorsunuz, tüm bu emeğin sonunda birden yeme krizleriniz geliyor ve kendinizi durduramayıp tekrar verdiğiniz kiloları fazlası ile alıyorsunuz. Bu durum ise psikolojinizi kötü etkiliyor ve hayatınızın her alanında sizi başarısızlığa sürüklüyor. İşte bu noktada hipnoz bilinçaltınızı da zayıflama konusunda hazırlayarak size yardımcı oluyor.

Korkular; Hepimizin korkuları olabilir, öyle ki çocukluğumuzdan gelen ve yetişkinlikte hala kurtulamadığımız çok basit korkular vardır. Bu korkular onları yenmediğimiz sürece hayatımızın ileri yıllarına kadar bizimle beraber gelirler ve hayatımızı zorlaştırırlar. Mesela karanlıktan korkma, böcekten korkma vb. gibi korkularımızı yenmekte hipnoz önemli bir yöntemdir.

Öğrenme Alışkanlığı; Birçok çocuk derslerine konsantre olmakta zorlanıyor yahut ders çalışmaktan bunalıyor. Dikkat dağınıklığı olan çok zeki çocuklar yeterli bilgiyi alamadığı için ileride ciddi sorunlarla karşı karşıya kalıyorlar. Bu durumda çocuklarımız öğrenme açısından yetersiz kalıyor. Hipnoz öğrenme alışkanlığı kazanma konusunda alternatif bir yöntem olarak kullanılabilmektedir.

Sigara Bağımlılığı; Sigara kişiyi hem maddi hem de manevi olarak sarsan gereksiz bir araç. Öyle ki birçok hastalığın sebebi olduğu gibi, bağımlılık yaptığı için de özgüveni zedelemekte. Yıllarca sigara içtiniz ve belki de defalarca bırakmayı denemenize rağmen sigaradan kurtulamadıysanız hipnoz yöntemi size yardımcı olacaktır.

Özgüven; Çocukların ileride özgüven kazanabilmesi iyi bir eğitimden ve aile yaklaşımından geçmektedir. Fakat birçok ailede günümüz toplumunda çocuklar ile yeteri kadar ilgilenilmediğinden özgüven eksiği olan çocuklar ileride sıkıntı yaşamaktadırlar. Ayrıca eğitim sistemindeki yetersizlikler çocukların yeterli düzeyde bilgi alamamasına neden olduğundan dolayı çocuklarımızın özgüveni gelişememekte. Hipnoz yöntemi ile bu sorun çözülebilmektedir.

Cinsel Sorunlar; Erkeklerde ereksiyon problemleri veya kadında vajinismus gibi cinsel hayatı olumsuz yönde etkileyen ve hatta aile yaşantısını zedeleyen, birçok çiftin ayrılmasına sebep olan rahatsızlıklar hipnoz yöntemi ile tedavi edilebilmektedir.

Alışkanlıklar; Tırnak yeme alışkanlığı, saç koparma, çeşitli istem dışı tikler birçoğumuzun hayatını özellikle toplum içindeyken kötü etkilemektedir. Kötü alışkanlıkları olan bu kişiler toplumdan kolayca soyutlanabilmektedirler. Hipnoz bu alışkanlıklardan kurtulmak için uygun bir yöntemdir.

İdrar Kaçırma: Özellikle çocuklarda ufak yaşlarda ağırlıklı olarak boşaltım sisteminde yer alan kasların gelişmemesinden veya psikolojik bir travma sonrasında oluşan altını ıslatma sorunu ile sık karşılaşılır. Bu sorunu aşmak için hipnoz etkili bir tedavi aracıdır.

Kimlere Hipnoz Yapılamaz?

İnsanların birçoğuna hipnoz uygulanabilmektedir. Tabi her tedavi yöntemi sonuç itibari ile her kişiye uygulanmaz. Uygulanabilecek kişilere ilk olarak hipnoza yatkınlık testleri yapıldıktan sonra çalışmalara başlanabilir. Hipnozun sadece belli başlı sorunların tedavisi için değil, aynı zamanda olumlu düşünme, rahatlama, kişisel motivasyon için de uygulanabilen bir teknik olduğunu unutmamak gerekir. Dolayısıyla sadece hastalıklar için uygulanan bir yöntem olarak görülmemelidir.

Bu bilgiler, kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!