MOXO Nedir?

MOXO, Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) tanısına yardımcı olan bir dikkat ölçme testidir. 6-12 yaş arası çocuklar ve 13-60 yaş arası yetişkinler için ayrı ayrı uygulanır. Bilgisayar üzerinden online uygulanabilen bir testtir. Dikkat dağıtıcı temelinde düzenlenen tek nöropsikolojik test olması ile de ön plandadır. 

Dikkat Eksikliği Hiperaktive Bozukluğu (DEHB) Nedir? 

Özellikle çocuklarda dikkat eksikliği, baskılayıcı kontrol yetersizliği ve aşırı hareketlilikle ortaya çıkan bir sorundur. DEHB’li kişiler, dikkat gerektiren zor bir zihinsel görevle karşılaştıklarında dikkatleri daha çok dağılır. Odaklanamama, engellenmeye karşı esneklik gösterememe ve sonucunda düşüncesizce davranma eğilimi ortaya çıkar. DEHB’li çocuklar, kendine anlatılanları dinleyemez, takip edemez, önemli eşyalarını kaybeder, aşırı dağınıktırlar ve organize olamazlar. Kendilerine ait sorumluluklarını, ödevlerini tamamlamak istemezler; ya da ödevlerini bitirmeleri çok zamanlarını alır. Fakat bu durum her zaman böyle olmaz; çocuklar, kendi sevdikleri şeylere odaklanırken dikkat sorunu yaşamayabilirler.

DEHB semptomları nelerdir?

Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğunun 4 ana semptomu bulunur

  • Zamanlama problemi
  • Dürtüsellik
  • Dikkat eksikliği
  • Hiperaktivite

MOXO testi bu dört semptomun objektif olarak ölçülmesini sağlayan ve dünyanın her yerinde uygulanan bir yöntemdir.

MOXO Testinin Avantajları Nelerdir?

MOXO’nun en önemli avantajı objektif ve somut bir sonuç vermesidir. Ölçülebilir testler ile doğru sonuca hızlıca ulaşır.

MOXO, bilimsel olarak doğrulanan önemli dergilerde yayınlanmış bir yöntemdir. MOXO, DEHB teşhisi için erişilebilir, esnek ve uygun maliyetli bir seçenektir. 

MOXO Testi İçin Hazırlık Gerekir mi?

MOXO, tamamen çevrimiçi, bulut tabanlı bir araçtır. Dolayısıyla herhangi bir kurulum ya da donanım olmadan testi internet üzerinden istediğiniz zaman ve her yerde gerçekleştirebilirsiniz. 

MOXO Testi Neden Popüler?

Dikkat, Dürtüsellik, Zamanındalık ve Hiper-Aktivite ölçümünde MOXO testinin hızla popülerlik kazanması, testte kullanılan özgün “Dikkat Dağıtıcı Sistem” den kaynaklanmaktadır. İlk bakışta basit görünen MOXO görevlerine odaklanmak için deneğin görsel ve işitsel dikkat dağıtıcı unsurları- aynı gerçek hayatta olduğu gibi- göz ardı etmesi gerekir. Bu özellik, testi zorlayıcı ve açıklayıcı hale getiren önemi bir özelliktir. 

MOXO testinde günlük yaşamdaki dikkat zorluklarını temel alan çeldiriciler olması da testin popülerliğini artırmaktadır.  

Bu bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlı olup, kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemleriniz için mutlaka doktorunuza veya sağlık kuruluşuna başvurunuz. Doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!