İnsanlar var olduğundan beri geçmişi düşünmeye meyillidir. Hızla değişen dünya koşulları ve teknoloji de sürekli olarak geleceğe odaklanmalarına sebep olmaktadır. Ancak, anda kalmak, zihinsel sağlık, stres yönetimi ve genel yaşam kalitesi açısından önemlidir. Kitaplar, bu önemli kavramı vurgulayarak okuyuculara şu anda bulunmanın değerini anlatan rehberler sunabilir. Kitaplar aracılığıyla, anda kalmak ve mevcut anın değerini anlamak, bireyleri daha bilinçli, mutlu ve dengeli bir yaşam sürmeye yönlendirir. İşte buna, hangi kitaplarla başlayabileceğiniz ile ilgili, bir ipucu:

"Mutluluk Sanatı" - Dalai Lama: Dalai Lama, bu kitapta yaşamın temel prensipleri ve içsel huzuru bulmanın yolları üzerine konuşur. Kitap, mutluluğu şu andaki an içinde bulmanın önemine vurgu yapar.

"Bhante Henepola Gunaratana tarafından yazılan "Mindfulness in Plain English" adlı kitap, Budist bir bakış açısından zihinsel farkındalık meditasyonuna net ve anlaşılır bir rehber sunmaktadır. Hem başlangıç seviyesindeki kişiler hem de az deneyime sahip olanlar için harika bir kaynaktır.

"Şimdinin Gücü" - Eckhart Tolle: Bu kitap, şimdiye odaklanmanın ve anın tadını çıkarmak için var olmanın önemini vurguluyor.

Zihinsel farkındalık temelli stres azaltma (MBSR) alanındaki öncülerden biri, Jon Kabat-Zinn'in "Yeni Başlayanlar için Farkındalık" adlı kitabı, zihinsel farkındalığa harika bir giriş yapar ve basit, pratik egzersizler sunar.

"Farkındalığın Mucizesi" - Thich Nhat Hanh: Hanh, bu kitapta mindfulness konusundaki temel prensipleri açıklıyor ve günlük yaşamımıza nasıl entegre edebileceğimizi anlatıyor.

Dan Harris’in kendi hayatından yola çıkarak yazdığı "%10 Daha Mutlu", bir televizyon muhabirinin yaşadığı stres ve anksiyeteyi aşmak için meditasyon pratiğine nasıl başladığını ve bu deneyimin hayatında nasıl olumlu bir değişiklik yarattığını anlatıyor.

Kelimelerin büyülü dünyasında, bizi farklı coğrafyalara, düşünce derinliklerine taşıyan bir liste yaptık. Anda kalmayı öğütleyen kitaplarla dolu bu yazıda, öğretmenlerin, filozofların ve hatta gazetecilerin bize sunduğu özgün eserlerini inceledik. Bu kitaplar sizi içsel bir keşfe davet ediyor, düne takılı kalmaktan, sürekli geleceği düşünmekten sıyrılıp anı nasıl yakalayabileceğinizi öğretiyor.

Bu bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlı olup, kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemleriniz için mutlaka doktorunuza veya sağlık kuruluşuna başvurunuz. Doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!