Kadın ve erkekler beyin yapı ve kimyalarındaki çeşitli farklılıklardan dolayı çeşitli olaylarda daha iyi veya daha kötü olabilirler. Genetik ve nörolojik farklılıklar olayları değerlendirmede ve hissetmede de farklılık yaratabilir. Ancak unutulmamalıdır ki, beyin çok adaptif,  değişken ve uyum sağlayan, bir organdır. 

Beynimizin adaptasyon yeteneği sayesinde genetik yatkınlıklarımızdan çok farklı yönlerde de gelişim gösterebiliriz. Kadınların veya erkeklerin yatkın olmadıkları konularda çok iyi olmaları mümkündür, bunun için çaba sarf etmeleri ve beyinlerinin bu yönlerini geliştirmeleri yeterli olacaktır.

Kadınlar ve Erkeklerin Algı Düzeyi;

Kadınların algılarının her daim yüksekliğinden kaynaklı çok detaycı varlıklar olduğu söylenilir, kadınlar erkeklere göre sözlü iletişimdeki gizli anlamları daha iyi anlar, yüzleri daha iyi hatırlayabilir ve jestleri daha iyi okuyabilirler. Bazen karşı cins bu durumdan çok şikâyetçidir.

Unutulmaması gereken kadınlar ve erkeklerin farklılıkları olsa da, her bireyin kendisini geliştirdiği kadar iyi olmasıdır. Bireyin gelişimi;

  • Biyolojik, 
  • Genetik 
  • Çevresel faktörler ve sosyal etkileşimlerle yön bulur.

Erkek kadın ayrımı yapmaksızın kendinizi geliştirmediğiniz her konu da körelebileceğimizi anımsayalım. Gelişime ve öğrenmeye açık değişen zihinler olalım. Beyinin de tıpkı karaciğer, kalp gibi cinsiyet farklılığı göstermeyen bir organ olduğunu kendimize her an hatırlatalım. 

Bu bilgiler, kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!