Yolculukta olmak demek bir yerden başka bir yere varmaya çalışmak demektir. Geçmişe takılı kalmaktan anda yaşamaya, kendinden şüphe etmekten emin olmaya, bağımlılıktan özgürlüğe varmaya çalışmak gibi, her bireyin bazı yolculuklara ihtiyacı vardır. Herkesin gitmesi gereken varış noktası farklı olduğundan iyileşme yolculuğu da farklıdır. Türkçede iyileşme kelimesi her ne kadar bir hastalıktan kurtulmayı ifade etse de iyileşmek aslında daha iyi olmak adına atılan her adımı kapsar.

Spiritüel ve zihinsel olarak iyileşme yolculuğunda olmak, bireyin içsel dünyasında bir dönüşüm ve iyileşme sürecinde bulunması anlamına gelir. Bu süreç, ruhsal, duygusal ve zihinsel sağlığı iyileştirmeyi, derin bir anlayış ve farkındalık geliştirmeyi ve daha bütünsel bir yaşam sürmeyi hedefler. 

Peki bu yolculuğa nasıl başlarsınız?

Şifa yolculuğuna başlamak için ihtiyacınız olan ilk şey öz farkındalıktır. Öz farkındalığınızı geliştirmeye yalnız kalabilmekten başlamalısınız. Diğer yolculukların aksine bu yolculuğu yalnız yapmak çok daha keyiflidir. Duygusal açıdan olgun ve bağımsız kişilere bakarsanız tek başına kendini idare etmeyi ve mutlu kalmayı bilen insanlardır.  Çünkü dışardan hiç kimse sizin içinize doğru bu yolculuğu yapamaz. Kendinizle baş başa kaldığınızda kendinizi düşünmek size yardımcı olacaktır. Shadow work denilen soruları daha önce duymuş muydunuz? Bunlar kendinizi tanımak için sorgulayabileceğiniz sorulardır. Kendinizi bir date’e çıkardığınızı düşünerek şu soruları sormakla başlayabilirsiniz:

İnsanlarla bir arada olduğunda genelde seni rahatsız eden şey nedir?
Hayatına anlam katan şey nedir?
Neyi başarı olarak değerlendirirsin?
İnsanlarda görünce özendiğin veya kıskandığın şeyler neler?
Sence neden sevgiyi hak eden bir insansın?

Bunlar ve bu gibi soruları cevaplar ve cevabınızın nedenlerini dikkatlice düşünürseniz- hatta bu noktada yazmak da yardımcı olacaktır- çok güzel bir ilk adım atmış olacaksınız.

Yolculuğunuza başladınız ama iniş-çıkışlardan yoruldunuz mu?

Hiçbir uzun yol düz bir şeritte ilerlemez

Yollar dönemeçlerle, kasislerle, tuzaklarla işaretlerle doludur. Sürekli düz ve stabil bir şekilde ilerlemeyi bekleyemezsiniz. Kendinizin farkına vardıktan sonra ihtiyacınız olan özellikleri keşfedip bunları nasıl bünyenizde barındırabileceğinizin yöntemini bulmalısınız. Bunu yaparken de elbette başladığınız yerden yukarı çıkacak pes edecek belki geri dönecek ve tekrar devam edeceksiniz. 
Diyelim ki başka insanlara çok bağımlısınız. Bu sevgiliniz, arkadaşınız bir aile üyeniz olabilir. Önce kendinize sorular sorarak neden böyle olduğunuzu bulun. Sonra yüksek benliğinizden aldığınız cevaplar ışığında bağımlı kişiliğinizden kurtulmaya çalışın. Daha önce hiç yalnız kalmadığınız için bunun sizi aşağılık hissettireceğini mi düşünüyorsunuz? İşte insanlardan uzaklaşıp kendinizi keşfetmek için müthiş bir fırsat. İster tek başınıza yapacağınız bir tatil isterse tek başınıza kafede oturup vakit geçirmek olsun. Kendinizle ilgili keşfetmeniz gereken çok şey var.

İçsel dönüşümünüzü sağlayacak bir süreç olan şifa yolculuğu, kişisel büyümenizi destekler ve daha derin bir anlayış sağlar. Bu yolculukta yorulabilirsiniz, ancak her adım sizi kendinize daha da yakınlaştırır ve unutmayın bu asla bitmeyen bir öğrenme sürecidir!

Bu bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlı olup, kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemleriniz için mutlaka doktorunuza veya sağlık kuruluşuna başvurunuz. Doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!