"Gelecek korkusu yaşıyor musunuz? 
 Gelecek ile ilgili kaygılarınız mı var? 
 Gelecek kaygısı sizi artık yaşamdan bezdirir hale mi geliyor?
"

Bu duruma dur demek istiyorsunuz fakat gelecek kaygıları ile nasıl mücadele edeceğinizi bilemiyor musunuz? Hadi gelin bu durumları beraber inceleyelim;

Gelecek Korkusu Nedir?

Gelecek hakkında neler biliyorsunuz? 
Gelecek neleri beraberinde getirecek ve neleri sizden götürecek?

Gelecekle ilgili tahmin edebildiğimiz durumların oldukça kısıtlı olduğunu söylemek mümkün. Bu kısıtlılığın zamanla yerini korku almaya başlar ve bu durum birçok insanı tedirgin eder.

Gerçekçi olmayan düşünceler mantıklı olarak hareket etmemizi engelleyerek, hayatımızı büyük ölçüde sınırlayabilen en güçlü korkularımızdan biri haline gelebilir.

Baş etmek kolay olmayabilir. Bu nedenle, gelecek korkusunun üstesinden gelmek zaman zaman büyük bir zorluk olarak karşımıza çıkmaktadır.

Olaylardan veya zor durumlardan duyulan korku aşağıdaki düşüncelerde kendini gösterebilir;
Hasta olacağımızı, kaza geçireceğimizi, başımıza bir doğal afet geleceğini, işsiz kalabileceğimizi düşünebilir, geleceğe dair korkular geliştirebiliriz.

“Çoğu zaman, gelecek korkumuzun gelişmesinden sadece kendi düşüncelerimizin sorumlu olduğunu unutmamalıyız “.

Gelecek Korkusu Hastalığı Var Mıdır?

Gelecek korkusu hastalığı ya da gelecek kaygısı hastalığı olarak adlandırılan bir ruhsal bozukluk yoktur.
Ancak gelecek kaygısı ile ilgili düşüncelerin baskın olduğu ruhsal düşünceler bulunabilir.

Gelecek Korkusu Nasıl Yenilir?

  • Yeniliğe açık olun.
  • Hedefleriniz olsun. Gelecekle ilgili plan yapmaktan asla vazgeçmeyin. İçinde bulunduğunuz şartlarla ilgili gerçekçi yorumlar yapın. 
  • Anda kalın. 
  • İyi aile ve dostluk ilişkilerine yaşamınızda her daim yer verin. Sıcak bir aile ortamı, neşeli bir arkadaşlık ortamı ile pek çok endişenizin üstesinden gelebileceğinizi unutmayın.
  • İhtiyaç duyduğunuzu hissettiğiniz noktada kaygılarınızı azaltmaya, yaşam enerjinizi ve öz güveninizi geri kazanmanıza ve geleceğe çok daha umutlu gözlerle bakabilmenize yardımcı olacak güvenilir takviye ürünlerden faydalanın.

Kötü bir şey olacağından endişelenmek zaman zaman doğaldır.

Bu endişeler sizi ele geçirmeye başladığında, hayattaki iyi şeylerin tadını çıkarmaktan alıkoyabileceği hatırlatmalarını yapmanın önemini her an hatırlayın.

Bir şey hakkında endişelenmeye başladığınızda kendinize “Bu gerçekçi bir durum mu acaba?” diye sorular sorun.
Eğer cevabınız hayır ise, bunun yerine enerjinizi şimdiki zamana yönlendirmeyi deneyin.  Mücadele etmenize rağmen hala korkularınızı yaşıyorsanız endişelenmek yerine uzman desteği alın ve endişenizin üstesinden geleceğinizi unutmayın.

Bu bilgiler, kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!