İçindekiler
Meditasyon Nedir? Evde Meditasyon Nasıl Yapılır?
Meditasyon, stres azaltma, odaklanmayı artırma ve kendimizle daha iyi bağlantı kurma gibi birçok fayda sunan bir uygulamadır.
Neden Meditasyon Öğrenmeli?
Meditasyon öğrenmek, yaşamınızda daha iyi kararlar verme ve olumlu değişiklikler yapma için olanak sağlar. Meditasyon, acınızı anlama, stresi azaltma, daha iyi bağlantı kurma, odaklanmayı artırma ve beyin karışıklığını azaltma gibi çeşitli faydalar sunar.
Evde meditasyon Nasıl Yapılır: Temel Adımlar
Meditasyon, çoğu insanın düşündüğünden daha basit. Bu adımları okuyun, rahatlayabileceğiniz bir yerde olduğunuzdan emin olun, bir süre ayarlayın ve denemeye koyulun:
Bir yere yerleşin
Sizi sakin ve sessiz hissettiren bir yer bulun.
Bir süre sınırlaması belirleyin
Eğer yeni başlıyorsanız, beş veya on dakika gibi kısa bir süre seçmek yardımcı olabilir.
Vücudunuzu fark edin
Gevşekçe bağdaş pozisyonunda oturabilir veya dizlerinizin üstüne oturabilirsiniz. Hepsi uygun. Sadece stabil ve bir süre boyunca kalabileceğiniz bir pozisyonda olduğunuzdan emin olun.
Nefesinizi hissedin
Nefes alırken ve verirken bu hissi takip edin.
Zihninizin nereye gittiğini fark edin
Kaçınılmaz olarak dikkatiniz nefesten ayrılıp başka yerlere gidecek. Düşünmeye başladığınız anda -birkaç saniye veya birkaç dakika içinde- dikkatinizi sadece tekrar nefese odaklanmaya getirin.
Dolaşan zihninize nazik olun
Kendinizi yargılamayın veya kaybolduğunuz düşüncelerin içeriği üzerinde takılmayın. Sadece geri gelin.
Nazik bir şekilde kapatın
Hazır olduğunuzda, nazikçe bakışlarınızı yukarı kaldırın (eğer gözleriniz kapalıysa, açın). Bir an için çevredeki seslere dikkat edin. Vücudunuzun şu anda nasıl hissettiğini fark edin. Düşüncelerinizi ve duygularınızı fark edin.
İşte bu kadar! Dikkatinizi odaklayın, zihninizi kaybederseniz geri getirin ve bunu mümkün olduğunca nazikçe yapmaya çalışışın.
Ne Kadar Süre Meditasyon Yapmalıyım?
Meditasyon, basit ama zorlu bir pratiktir. Her gün yapmaya özen gösterin özellikle kısa sürede bitiriyorsanız.
Meditasyon İpuçları ve Teknikleri
- Günlük yaşamınıza eylemlerinize mindfulness (bilinçli farkındalık) ekleyin.
- Davranış tasarımını kullanarak bilinçli beyninizi kontrol altına alın.
- Hatırlatıcılar yerleştirin, bunları düzenli olarak yenileyin ve mindfulnessı bir alışkanlık haline getirmek için yeni desenler oluşturun.
Temel Meditasyonlar: Rehber Pratikler
Başlangıçta bir nefes üzerine odaklanan temel bir meditasyon.
1 dakika, 10 dakika ve 15 dakika gibi farklı süreler için destek sunan rehber (guided) meditasyonlar.
Vücut tarama, yürüyüş meditasyonu ve sevgi meditasyonu gibi diğer mindfulness meditasyon stillerini keşfedin.
Özelliklee, rehber (guided), meditasyonu demistifiye etmeyi amaçlayarak, çeşitli deneyim seviyelerindeki bireylere pratik ipuçları ve rehber uygulamalar sunmaktadır.
Bu bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlı olup, kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemleriniz için mutlaka doktorunuza veya sağlık kuruluşuna başvurunuz. Doktorunuza danışmadan uygulamayınız.
Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.
Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!