Günümüzde toplumun estetik operasyonlara olan bakış açısı günden güne değişiyor. Estetik müdahalelerde bulunanların sayısı özellikle gençler arasında artış göstermekte. 

Değişen Güzellik Algısı;

Bu artışın nedeni büyürken yaşanan kusurluluk ve değersizlik inancı olabilir mi?  

Gençler toplum tarafından kabul görmek, sevilmek için estetik operasyon yaptırmaya yöneliyor olabilirler mi?
Estetik görünüm ile aşırı meşgul olmak kusurluluk ve değersizlik inançları ile doğrudan ilişkilidir. 

“Büyüdüğü ortamda koşullara bağlı olarak onaylanan ve sevilen bireyler, yaşamı boyunca diğer insanların onayına ve beğenisine bağımlı olarak değerli hissederler. Fiziksel özellikler üzerinden onay bağımlılığı, estetik akımı gibi riskli davranışları ortaya çıkarabilmektedir.  Gençlerin ve ergenlerin risk algısının düşük olmasının da erken dönemde bu denemeleri yaygın hale getirmekte olduğunu söyleyebiliriz.

BEĞENİLMEK VE ONAY ALMAK İÇİN SADECE FİZİKSEL GÖRÜNÜM GEREKLİ DEĞİLDİR.

Estetik Psikolojiyi İyileştirir Mi?

İnsan bir bütündür,  fiziksel çekicilik ilişkileri sürdürmek için asla yeterli sayılmamalı. 
İyi Davranışlarımız, iletişim tarzımız, üretkenliğimiz ve insani erdemlerimizle bütün bir benlik oluşur psikolojik iyilik halimiz estetikten ibaret değildir. Beden görünümü ile aşırı uğraş içerisinde olan ve riskli davranışlara yönelen genç insanları bilgilendirelim ve gerekli durumlarda psikolojik destek alabileceklerini önerebiliriz.

Bu bilgiler, kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!