İrem Burcu Kurşun – Uzman Klinik Psikolog

Okuyarak, araştırarak, sorarak, doğru kaynaklardan bilgi edinerek farkındalığı arttırabiliriz.

Hayatta kontrolümüz dışında gerçekleşen olaylar olurken neleri kontrol edebileceğimize bakmamız önemli. Tepkilerimiz, söylediklerimiz, davranışlarımız, kiminle görüştüğümüz, hangi müzikleri dinlediğimiz, hangi videoları izlediğimiz, hangi dizileri takip ettiğimiz...vb. seçimlerimiz bizim kontrolümüzde. Yapabileceklerimize ve yapabildiklerimize odaklanmak ipleri elimize almamıza yardımcı olur. Tek bir noktaya odaklanmak büyük resmi gözden kaçırmamıza neden olabilir. Olaylara daha geniş açıyla bakmayı öğrenebiliriz.

Hayatta yarattığımız anlamlar önemli.

İyi hissetmek istiyorsak bunu bizim sağlayabileceğimizi unutmamak gerekli.

Gerçeklerde kalmak belirsizlikle baş etmede önemli.

Anda kalmaya çalışmak ve meditasyon bu kaygıları yönetmede yardımcı olabilir.

Değişen olaylara uyum sağlama becerisini geliştirmek ve esnek olmayı öğrenmek belirsizlikle baş etmede yardımcı olacak diğer unsurlar olarak sayılabilir.

Bu bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platformu'nda sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!