Zumba, Latin Amerika’nın çeşitli danslarından ilham alan ünlü fitness eğitmeni Alberto Beto Perez tarafından geliştirilen ve müzik eşliğinde yapılan bir dans antrenmanıdır. Son yıllarda dünyada gittikçe popülerleşen zumba, fiziksel olarak aktif olmaktan hoşlanmayanlar için bile sporu keyifli bir hale getiriyor. Eğlenceli olmasının yanı sıra sağlığa birçok açıdan iyi gelen zumbanın şaşırtıcı faydalarını öğrenmek için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

  • Kilo vermenize yardımcı olur.

2012 yılında yapılan bir araştırma, 9 dakikalık bir zumba dersinde dakika başına 9.59,5 kalorinin yakıldığını ileri sürüyor. Bu da bir zumba dersinde yaklaşık 370 kalori yakmanız demek oluyor. 12 haftalık bir zumba programı uyguladığınız takdirde yağ yakma hızınızı artırabilir ve kısa vadede  istediğiniz forma kavuşabilirsiniz.

  • Tüm vücudu çalıştırır. 

Salsa ve aerobik egzersizlerin bir kombinasyonundan oluşan zumba, tüm vücudunuzun çalışmasına yardımcı olur. Tüm bedeninizi kullanarak yaptığınız bu dans hareketiile fit bir vücuda sahip olabilirsiniz.

  • Dayanıklılığınız ve kondisyonunuz artar. 

Zumba egzersizlerine eşlik eden müzik nispeten hızlı tempoda olduğu için ritme göre hareketleri gerçekleştirirsiniz. Yalnızca birkaç çalışmadan sonra dayanıklılığınızın arttığını göreceksiniz ve bu sizi daha da motive edecek! Özgüveniniz artacak! Kalp atışlarınız ve nefes alıp verişiniz, düzenli zumba egzersizleri sonrasında düzene girecektir. 

  • Vücudunuzu forma sokar.

“Zumba vücudu şekillendirir mi?” diye merak ediyorsanız  buna cevabımız “EVET!” Zumba belirli bir zaman aralığında yoğun bir antrenmanı gerektirdiğinden bacaklarınız ve kollarınızın sıkılaştığını kısa bir zamanda fark edeceksiniz.

  • Ruh halinizi iyileştirir.

Coşkulu bir müziğin iyi gelemeyeceği bir durum hiç yoktur! Müziğin ritmine kendinizi kaptırıp dans ettiğinizde beyniniz endorfin salgılar. Bu da daha mutlu hissetmenizi sağlar. 

  • Kan basıncınızı dengeler. 

Düzenli olarak yapılan zumbanın, kan basıncını dengeleyerek kalp hastalığı risklerini azalttığını kanıtlayan birçok çalışma bulunmaktadır. Kan basıncını ve kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olan zumba, yüksek tansiyon hastalığının önlenmesini de destekler.

Önemli olan zumba programının yaşınız, sağlık durumunuz ve spor geçmişiniz göz önünde bulundurularak size özel hazırlanmasıdır. Hadi harekete geç! Kalbini sev!  

Bu bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!