Yaz aylarının belki de en güzel aktivitesi yüzmektir. Sizi sıcak bir günde serin tutan ve eğlenceli vakit geçirmenizi sağlayan yüzme, vücudunuzdaki bütün kasları çalıştırmaya  olanak sağlar. Her gün düzenli yüzmek, vücudunuzu şekillendirir, omurga sağlığınızı iyileştirir ve kas gelişiminizi destekler. Özellikle omuz kaslarının gelişimine katkıda bulunur ve omuzların daha geniş görünmesini sağlar.

Düzenli yüzmek; omuz kaslarınızı çalıştırırken sırt ve kol bölgelerindeki kasları da güçlendirir. Bu da omuzlarınızın daha şekilli ve kaslı görünmesine yardımcı olur. Profesyonel yüzücülerin geniş omuzlara sahip olması, yeni yüzmeye başlayacak kişilerin “Yüzme omuz genişletir mi?” diye merak etmesine yol açmaktadır. 

Yüzücü omuzu denildiğinde birçok kişinin aklında canlanan o geniş omuzlar, genetik faktörler ile ilişkilidir. Düzenli yüzmek, mucizevi bir şekilde kemik yapınızı değiştirerek omuzlarınızı genişletmez ama omuz kaslarınızı güçlendirerek daha belirgin hale gelmelerine yardımcı olur ve bu yeni görünüm de omuzlarınızı yalnızca daha geniş gösterebilir. 

Düzenli yüzme sonucunda omuzlarınızın daha geniş görünmesi, nasıl ve ne kadar süre yüzdüğünüze bağlıdır. Üst vücudunuzda çok fazla kas olmasından endişe duyuyorsanız, alt vücudunuzu çalıştıracak bir yüzme stilini tercih edebilirsiniz. Bununla birlikte yeni başlayanlar üst vücutlarında mutlaka bir hacimsel artış fark edecektir fakat bu bir süreden sonra sabit kalacaktır. 

Düzenli yüzmeye başladıktan bir süre sonra omuzlarınız vücudunuzu suda hareket ettirecek güce kavuşur ve bu aşamadan sonra siz ekstra ağırlık çalışması yapmazsanız omuzlarınız büyümeye devam etmez. Yüzmeye yeni başlayan biriyseniz çeşitli omuz yaralanmalarınınız olabilir. Önlemek için şu uyarıları dikkate almalısınız:

  • Egzersizlerin sıklığını ve yoğunluğunu kademeli olarak artırarak kaslarınızın yeni egzersiz düzenine uyum sağlaması için zaman tanımalısınız. 
  • Yüzmeden önce ve sonra hem göğüs hem de omuz kaslarınıza odaklandığınız yaklaşık 5-10 dakikalık ısınma hareketleri yapmalısınız. 
  • Yüzme stilinizi değiştirmelisiniz. Sırt üstü, kurbağalama, kelebek stillerini dönüşümlü tekrar edebilirsiniz.
  • Günlük hayatınızda boş zamanlarınızda nefes egzersizleri yapabilirsiniz. 

Eğer düzenli yüzmeyi hayatınızın bir parçası haline getirmek istiyor ve omuz genişlemesi konusunda özel tercihleriniz varsa bir uzman ile birlikte bu sporu gerçekleştirebilirsiniz. 

Bu bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlı olup, kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemleriniz için mutlaka doktorunuza veya sağlık kuruluşuna başvurunuz. Doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!