Çoğunlukla dudaklara, ağız kenarlarından burna uzanan kıvrımlara, göz çevresine ve yanaklara uygulanır. Yüze uygulanan yağ enjeksiyonunun yanında yüz gerdirme ya da göz kaldırma gibi başka cerrahi işlemler de tercih edildiği görülebilir. 

Yağ Enjeksiyonu Süreci Nasıl İlerler?

Temelde yağ enjeksiyonun üç adımı bulunur. İlk olarak vücuttaki başka bir bölgeden iğne ile yağ alınır. Daha sonra hasarsız yağ hücrelerinin kullanılmasına dikkat edilerek yağ temizlenir. Son olarak istenilen bölgelere yağ hücreleri enjekte edilir. Her iki işlemde de kesik ya da dikişe ihtiyaç duyulmaz. Yüze yağ enjeksiyonu, çoğu zaman lokal anestezinin yeterli olduğu bir operasyondur. 

İyileşme Süreci

Yüze uygulanan yağ enjeksiyonundan sonra morarma ve biraz şişlik olabilir. Her ikisi de genellikle birkaç gün içinde geçer, şişliğin inmesi bazı durumlarda dört hafta kadar sürebilir. Ancak iyileşme süresi her hasta için ve enjekte edilen dolgu türüne bağlı olarak değişir. Doktorunuz işlemden sonra birkaç gün kullanmanız için ağrı kesici ilaç yazabilir. 

Doktorunuz, operasyondan sonraki birkaç gün içinde yüz hareketlerinizi sınırlamaya yönelik birtakım önerilerde bulunabilir. Çoğu aktiviteye hemen devam edebilirsiniz fakat şişkinliği ve morarmayı en aza indirmek için genellikle ilk 24-48 saat yoğun fiziksel aktivitelerden kaçınmanız önerilir. Zamanla şişlik azalacaktır dolayısıyla yağ enjeksiyonun yüzünüzde yarattığı değişimi kesin olarak üç ila dört ay içinde fark edebilirsiniz.

Yağ Enjeksiyonun Etkileri ve Yan Etkileri

Yüze uygulanan yağ enjeksiyonu yaşlanma sürecini durdurmaz. Ancak yüz gerdirme, alın/kaş ya da göz kaldırma veya diğer estetik ameliyat türleri gibi daha invaziv prosedürlere duyulan ihtiyacın geciktirilmesine yardımcı olabilir. Yağ enjeksiyonları diğer estetik cerrahi prosedürlere yarar sağlayan ek bir işlem gibi düşünülebilir. 

Yağ enjeksiyonunun yan etkisinin çok olmadığı söylenebilir. Sentetik ürünlerden yapılan diğer kozmetik enjektablların aksine yağ enjeksiyonlarından kaynaklanan alerjik reaksiyon olasılığı, yağ dokusu kendi vücudunuzdan alındığı için çok düşüktür. Ancak bazı durumlarda yüzde zayıflık, göz kapağı ve kaşta sarkma gibi yan etkiler görülebilir. Bunlarla birlikte kırmızılık, şişlik, ağrı, morarma, kaşıntı ve döküntü gibi durumlar da görülebilir. Bu olumsuz etkiler hemen geçebildiği gibi bazı kişilerde 7 ila 14 gün aralığında bir iyileşme süreci gözlemlenebilir. 

Bu bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!