Vücudu şekillendirmek ve güçlendirmek için spor salonuna gidiliyorsa neden yüzümüz için de egzersiz uygulamayalım? Yüz yogası, yüzünüzdeki kasları belirli şekillerde hareket ettirerek yapılan egzersizler bütünüdür. Enjeksiyon, ameliyat ya da pahalı cilt bakım ürünleri olmadan kalıcı sonuçlara yol açabilen doğal bir seçenek olan yüz yogası ile cildinizi sıkılaştırabilirsiniz.

Mimiklerimiz, ekran önünde çok zaman geçirmemiz gibi nedenlerden dolayı cildimiz hasar görebilir. Düzenli ve yeterli uyumak, stresi azaltmak ve sağlıklı beslenmek cilt sağlığımız için çok önemlidir. Bunlara ek olarak yüz yogası ile kan dolaşımını iyileştirerek yüzdeki stres ve gerilimi azaltmak amaçlanır. 

Yüz yogası faydası fiziksel ve zihinsel olmak üzere çok çeşitlidir. Bu yararları şu şekilde özetleyebiliriz: 

  • Stres ve gerilimden dolayı oluşan yüz çizgilerini azaltabilir.
  • Çene çizgisini belirginleştirerek daha sert bir görünüm oluşturabilir. 
  • Kırışıklıkları en aza indirerek pürüzsüz bir görünüm sağlayabilir. 
  • Gıdı ve yanaklardaki sarkmaları kaldırıp yüzü dinamikleştirebilir.
  • Cildin parlamasını sağlayan kan dolaşımını artırabilir. 
  • Kan dolaşımını hızlandırarak baş ağrılarını önlemeye yardımcı olabilir ve uyku kalitenizi artırabilir. 
  • Yaşlanmanın getirdiği görünümü iyileştirebilir. 
  • Zihinsel sağlığınız üzerinde de olumlu etkileri bulunabilir. 
  • Burundan nefes almayı kolaylaştırabilir. 
  • Boyun çizgilerini azaltabilir. 
  • Belirli kasları gevşetmeyi ve güçlendirmeyi öğrenmenizi sağlayarak diş gıcırdatma ve baş ağrısı şikayetlerinde azalma sağlayabilir. 

Daha genç bir görünüme kavuşmak ve kırışıklarınızı azaltmak için yapabileceğiniz yüz yogası egzersizlerinden bazıları şunlardır: 

1)  Yanak Kaldırma

Ağzınızı O şeklinde açın. İşaret parmaklarınızı yanak kaslarınızın üzerine yerleştirin ve gözlerinize doğru yukarı kaldırın. Ardından yanak kaslarınızı serbest bırakarak ağzınızı nötr konuma getirin. Bu egzersizi 10 kez tekrarlayın ve 10. tekrarda yanaklarınızı 20 saniye boyunca yukarıda tutun. 

2) Kaş Kaldırma 

Kaşlarınızın altına üç parmağınızı yerleştirin ve yukarı doğru kaldırın. Bunu yaparken gülümseyin ve kaşlarınızı o pozisyonda 20 saniye kadar tutun. Ardından serbest bırakın. Bu hareketi üç kez tekrar edin. 

3)  Çene ve Boyun Sıkılaştırıcı

Alt çenenizi öne doğru uzatarak orada tutun. Ağzınızı açıp kapatarak başınızı yavaş yavaş geriye doğru götürün. Ağzınızın 10. açılışında çeneniz tavanı göstermeli. Bu hareketi 2 kez tekrarlayın. 

4)  Şakak Gerdirme 

Parmak uçlarınızı şakaklarınıza yerleştirin ve çenenizi yukarı kaldırın. Dişlerinizi sıkın ve kulaklarınızı geriye doğru hareket ettiriyormuş gibi düşünerek şakak bölgesine odaklanın. Şakaklarınızı geriye doğru çekin ve 10 saniye boyunca pozisyonu koruyun. 3 kez bu hareketi tekrar edin.

5)  Gerginlik giderme

Güç içerisinde ya da uykuya dalmadan önce sakinleşmek için uygulayabilirsiniz. Gözlerinin iç köşesine 30 saniye boyunca bastırın, ardından 30 saniye boyunca tek yönlü hafif daire çizin ve aynı hareketi ters yönde uygulayın. 

Bu bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!