Uyku Meditasyonu ile gün içerisinde dinç ve enerjik olmanın en önemli parçası kaliteli bir uykudan geçiyor. Verimli alınan bir uyku, bizi yeni güne hazırlayan önemli araçlar arasında yer alır.

Uykuyu Etkileyen Faktörler

  • İş hayatındaki stres, 
  • Ailevi problemler,
  • Kişisel sorunlar ve bazı hastalıklar uykuya dalmakta ve sağlıklı bir uyku çekmede problem yaratabilir. 

Siz de bu gibi sorunlar nedeniyle uykuya dalmakta zorluk çekiyor ya da geceleri sık sık uykunuzdan uyanıp sabahları yorgun kalkıyorsanız uyku meditasyonu yapmayı deneyebilirsiniz.

Uyku Meditasyonu Nedir?

Uyku Meditasyonunu uykudan önce zihni ve bedeni rahatlatan derin bir uykuya dalmayı kolaylaştıran yöntem olarak görebiliriz.  Yöntem beraberinde uyku problemlerini azaltacağından daha dinç, enerjik ve daha güçlü bir bedene kolayca sahip olunabilir.

Uykusuzluk Insomia Nedir?

Uykuya geçişin ve uykuda kalmanın zor hale gelmesini veya uyumanın ardından kısa süre sonra uyanmayı ifade eden bozukluğun adıdır. 

Berrak Bir Zinhinle Uykuya Dalmak İçin Uyku Meditasyonu Nasıl Yapılır?

Uyku Meditasyonu ile uykunuzun kalitesini, verimini artıracak bir parçanız olduğunda siz de muhteşem faydalarını göreceksiniz. Peki nasıl dediğinizi duyar gibiyim; Hadi gelin doğru adımlarla uyku meditasyonu adımlarını beraber inceleyelim,

Nefes Egzersizi: 

Sağlıklı bir meditasyonun en önemli adımı doğru nefes alıp vermekle başlar. Aldığınız nefese odaklanın ve kendinizi vücudunuzun ritmine bırakın. 

Hayal Kurma: 

Olmazsa olmazlarından hayal kurma zihninizle beraber çıktığınız muhteşem bir yolculuk ve yenilenme olacak. Gözlerinizi kapattıktan sonra olmak istediğiniz her detayı gözden geçirin.

Rahatlama:

Rahat bir pozisyonda olmanız gerçek bir zihin ve beden rahatlaması için önemlidir.

Uyku Meditasyonu Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Ortamın iyice havalandırılmış olduğundan emin olun. Temiz havalı oksijenden zengin bir oda hem meditasyonun hem uykunun temelidir.
  • Karanlık, derin uykunun ve hormon salgısının olmazsa olmazıdır.
  • Mevsimin sıcaklığına uygun bir kıyafet giyin. 
  • Yatağınızdaki nevresim ve yastık sıklıkla değiştirin.
  • Uykuya dalmanın kolay olması için sindirim sisteminin çalışmıyor olması gerekir. O yüzden akşam yemeğini yiyebildiğiniz kadar erken yiyin.
  • Özellikle çay, yeşil çay, kahve gibi kafein içeriği yüksek içecekleri günün erken saatlerinde içmeye özen gösterin. Aksi halde kafein uykuya dalmanızı zorlaştırabilir.

Uyku Meditasyonunun Faydaları Nelerdir?

Uyku Meditasyonu ile sağlıklı uyku sayesinde sağlıklı çalışan bir metabolizmaya dengesini bulmuş bir hormonal sisteme kavuşursunuz. Sadece uykunuz değil hayata bakış açınız da iyileşme gösterir ve stresli durumların altından daha kolay kalkabilirsiniz.

Derin uyku meditasyonunun hayatınızda dokunmayacağı bir alan düzenli yapıldığı zaman adeta yok denecek kadar azdır. İlk zamanlarda zorlansanız da meyvelerini almaya başladıkça uyku düzeniniz rayına oturup yaşam kalitenizi ve sevincinizi artıracaktır. İlk etapta her gün uygulayamasanız bile her hafta bir gün fazla yaparak en sonunda yedi günü tamamlayabilirsiniz. 

Bu bilgiler, kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!