Pilates yaparken çok yorulmadığınızı hissediyor ve daha yoğun bir antrenman programına ihtiyaç duyuyorsanız eğer pilates bandı tam da aradığınız spor ekipmanı olabilir! Hareketlerinize karşı bir direnç geliştirecek pilates bandını rutininize eklemek, pilatesi sizin için daha etkili kılabilir. Egzersizlerin zorluğunu artırarak antrenmandan maksimum faydayı almayı hedefleyebilirsiniz. 

Pilates bandı ile yapacağınız egzersizlerde tek yapmanız gereken bandı ellere, dizlere, ayaklara ya da hamstringlere geçirmek! Sonrasında uzuvlarınızı itip çekerken ya da kaldırıp indirirken bantların direnciyle karşılaşacaksınız. Bu direnç, kaslarınızı harekete geçirerek onların daha çok güçlenmesini sağlayacaktır. 

Pilates bandı, uygun fiyatlara alabileceğiniz hafif ve kullanımı kolay ekipmanlar olarak pilates egzersizlerinize çok yönlülük katacak. Güç, denge ve esneklik açısından daha formda bir vücuda sahip olmayı hedefleyenlerin deneyebileceği egzersizleri şu şekilde sıralayabiliriz: 

1.Crunch (Yarım Mekik) 

Yere sırt üstü uzanın ve pilates bandını ayaklarınıza geçirin. Alt bacaklarınızı bükerek yere paralel olacak biçimde kaldırın. Ayaklarınızla bandı yanlara doğru çekerek gerginlik oluşturmaya çalışın. Ellerinizi başınızın altına koyun ve karın kaslarınızı kullanarak sırtınızı yerden yavaşça kaldırın. Bu hareketi 1 dakika boyunca tekrarlayın. 

2.Bacak – Karın Egzersizi

Bacaklarınızın havada asılı olduğu ve başınızın ellerinizle desteklenerek yukarıda kaldığı crunch pozisyonunu koruyun. Sağ bacağınız 90 derecelik bir açıyla havada bükülü dururken sol bacağınızı öne doğru ittirin. Bu hareketi yaparken ayaklarınıza takılı pilates bandı, egzersizin zorluğunu artıracaktır. 30 saniye devam ettikten sonra bacak değiştirin ve aynı hareketi tekrarlayın. Bu egzersiz esnasında omuzlarınızı, ileri ittiğiniz bacağınızla birlikte öne doğru hareket ettirmeyi denemelisiniz.

3.Bisiklet 

Bacak egzersizine benzer biçimde bisiklet egzersizinde de bacaklar çalıştırılacaktır. Ancak bu sefer dirseklerden destek alarak sırtınız matta olmayacak biçimde uzanmalısınız. Bacaklarınız yine 90 derecelik bir açıyla bükülü olmalı. Ardından ayaklarınızda takılı olan pilates bantlarıyla bacaklarınızı teker teker öne doğru uzatın. Bu egzersizler bacaklarınızı hareket ettirirken alt karın kaslarınızı da çalıştıracaktır. 

4.Bacak Açma

Sağ kolunuzu başınızın altına koyarak yan bir şekilde uzanın. Pilates bandını ayak bileklerinize geçirerek 90 derece bükün. Ardından bu şekilde sol bacağınızı yukarı kaldırın ve pilates bandının iyice gerildiğinden emin olun. Ardından diğer taraf için de tekrarlayın. Bu egzersiz ile kalça ve üst bacak kaslarınızı çalıştırma amaçlanır. 

5.Üst Kol Egzersizi 

Ayaklarınızın ya da dizlerinizin üzerinde düz bir şekilde durun. Pilates bandını üst kolunuza geçirin ve avuç içleriniz birbirine bakacak şekilde dirseklerinizi 90 derecelik bir açıyla kaldırın. Kollarınızı iki tarafa doğru genişleterek bandı iyice gerin ve orijinal konuma geri getirin. Bu hareketi bir dakika boyunca tekrarlayın. 

6.Squat

Pilates bandını ellerinize geçirin ve ayaklarınızı kalça hizasında açın. Dizlerinizi yavaşça sandalyeye oturur gibi bükerek aşağıya eğilin. Kalçanızı geri doğru iterken kollarınızı yukarı kaldırın ve yanlara doğru açarak pilates bandını gerin. Squat hareketini 1 dakika boyunca tekrarlayın. 

Pilates bandı ile yapacağınız hareketler elbette yukarıdaki örnekler ile sınırlı değildir. Pilates rutininizde bulunan çeşitli hareketleri bu bandı kullanarak zorlaştırabilirsiniz. 

Bu bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!