Pilates reformer ile yapıldığında kasları ve eklemleri güçlendirir, vücudun esnekliğini sağlar. Aletsiz yapılan pilates hareketlerine kıyasla reformer aleti ile yapılan egzersizler daha yüksek yoğunlukludur ve sizi daha çok yorabilir. Bu alet fitness ve fizik tedavi merkezlerinde bulunur ve çoğunlukla bir uzman kontrolünde kullanılır. 

Reformer Nedir? 

Reformer, mat üzerinde yapılan klasik pilates hareketlerini bir makine üzerinde yapmanıza olanak tanır. Bu alet kaydırılabilir bir platform, kol kayışları, yaylar, ayak barı ve çeşitli aksesuarlardan oluşur. Reformer tarihi, 1920’li yılların New York’una kadar uzanır.

Pilatesin yaratıcısı Joseph Pilates tarafından tasarlanan alet günümüzde çok daha gelişmiş bir durumdadır. İlk bakışta büyük ve korkutucu gibi görünse de aslında hareketleri uygulamak zor değildir. Üstelik çok yönlü ve etkili egzersizler yapmanızı mümkün kılmaktadır. 

Reformer Pilates ile Neler Yapılabilir? 

Pilates çoğu zaman esneklik ve dayanıklılık için gerçekleştirilen bir antrenman olsa da reformer aletini kullanıcılar çoğu zaman rehabilitasyon amaçlı kullanmaktadır. Örneğin diz ameliyatı geçiren ya da dizinden yara alan bir kişi bu platform üzerinde güvenle diz hareketleri gerçekleştirebilir. 

Ortalama 45 dakika sürebilen pilates derslerinde ihtiyaçlarınıza göre platformu çok farklı amaçlarla kullanmanız mümkün. Alet üzerinde uzanarak, yatarak ya da ayakta durarak egzersizler gerçekleştirebilirsiniz. Kollarınızı, bacaklarınızı, sırtınızı güçlendirmek adına kol kayışlarını ve ayak barını kullanabilirsiniz. 

Reformer pilatesin en iyi yanı özelleştirilebilir bir antrenman programı oluşturmanıza izin vermesidir. Düşük ya da yüksek yoğunluklu hareketler yapabilir, deforme olmuş kasları güçlendirebilir ve mevcut egzersiz rutininizi tamamlayabilirsiniz.

Pilates reformer faydalarını şu şekilde özetleyebiliriz: 

  • Duruşunuzu iyileştirerek postürünüzü düzeltir.
  • Vücut esnekliğinizi artırır.
  • Kaslarınızı güçlendirir ve şekillendirir. 
  • Denge ve koordinasyon geliştirmenize yardımcı olur. 
  • Stresinizi azaltarak enerjinizi artırır. 
  • Zihinsel odaklanmayı kolaylaştırır.
  • Ağrıların hafiflemesini sağlar.
  • Ameliyatlı bölgelerin iyileşme sürecini hızlandırır.

Reformer ile pilates yapmak istiyorsanız bunun en iyi yolu bir uzman eşliğinde yapmaktır. Bir fizyoterapist ile çalıştığınızda ihtiyaçlarınıza ve hedeflerinize en uygun egzersizleri seçebilir ve doğru rutini öğrenebilirsiniz. 

Bu bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!