Omuz düşüklüğü, omzun normal pozisyonundan daha aşağıda ve ileride durduğu bir duruşu ifade eder. Bu durum duruş bozuklukları, kas dengesizliği veya travma sonucu oluşabilir. Omuz düşüklüğü sorununu hafifletmek veya önlemek için bazı egzersizler yapılabilir. Ancak öncelikle bir uzmana danışmak ve  nedenini belirlemek önemlidir.

Omuz düşüklüğüne neden olabilecek faktörler şunlar olabilir:

  • Gün içinde çok sık telefon ya da tablet kullanmak
  • Uzun süre bilgisayar kullanmak
  • Gün boyu oturmak
  • Uzun saatler araç kullanmak
  • Sürekli ağır nesneler taşımak

Omuz düşüklüğü için egzersizler, omurga dizilimi ve fiziksel sağlık üzerindeki olumsuz etkileri iyileştirebilir. Doğru omuz pozisyonu ve duruşu oluşturmak için basit bir egzersiz programı yeterli olabilir. Önemli olan düzenli olarak haftada iki gün, 20-30 dakika boyunca bu egzersizleri yapmaktır. Omuz düşüklüğünü iyileştirmek zaman alabilir ancak acele etmeyin, vücudunuzun doğal duruşunu bulmak düzenli egzersiz rutini sayesinde mümkündür. İşte omuz düşüklüğü için basit ama etkili 4 egzersiz!

Omuzlarınızı serbest bırakın ve ayakta dik bir şekilde durun. Sağ elinizi başınızın üzerinde geçirerek sol kulağınızı tutun ve sağ kulağınızı, sağ omzunuza değdirecek şekilde başınızı çekin ve aynı hareketi diğer taraf için tekrarlayın. Bu hareketi günde 2 set, 15-30 saniye boyunca yapın.

 

 

 

Dizlerinizi büküp, ayaklarınızı kalçanızın altına alarak yerde sırtınız dik bir biçimde oturun. Ardından ellerinizi arkada birleştirin ve geriye doğru esnerken göğsünüzü öne doğru açın. Sonra birleştirdiğiniz elleri aşağı ve yukarı doğru hareket ettirin. Bu hareketi 20-30 saniye tekrarladıktan sonra gerinmeyi bırakın ve başlangıç pozisyonuna geri dönün. Günde 2 set bu egzersizi tekrarlayabilirsiniz. 

Yere yüz üstü uzanın, başınızı ve ayak parmaklarınızı yere yerleştirin. Ardından omuzlarınızı ve başınızı yerden kaldırarak kollarınızı ileri doğru uzatın. Daha sonra kollarınızı omuz genişliğinde yana doğru açarak yukarı kaldırın. Bu hareketi günde 2 set, 10 kez tekrarlayın. 

 

 

 

Bu egzersiz için ihtiyacınız olan şey bir pilates bandıdır. Ayaklarınızı omuz genişliğinde açın ve dizlerinizi hafifçe bükün. Avuç içleriniz karşıya bakacak şekilde pilates bandını tutun ve kollarınızı dirsekten 90 derece olacak şekilde bükün. Yavaşça kollarınızı iki yana doğru açın ve omuzlarınızın gerildiğini hissedin. Ardından bandı başlangıç pozisyonuna geri getirin ancak tam olarak gevşetmeyin. Bu hareketi günde 2 set, 10 tekrar yapın.

 

Bu bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlı olup, kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemleriniz için mutlaka doktorunuza veya sağlık kuruluşuna başvurunuz. Doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!