Mora terapi bir kişinin zihinsel, duygusal ve fiziksel sağlığını iyileştirmek için kullanılan  alternatif tıp yöntemidir. İnsan vücudunda enerji alanları bulunduğu varsayımından hareketle vücuttaki enerji dengesini yeniden sağlamayı hedefler.  Bir kişinin enerji akışının bozulduğu ya da enerji dengesizliğinin yaşandığı hastalıklarda, biyoelektrik frekanslar kullanılarak iyileştirme amaçlanır. 

Mora Terapi Nedir?

İğnesiz akupunktur olarak da bilinen mora terapisi, Franz Morell ve Eric Rasche tarafından 1975 yılında Almanya’da geliştirilmiştir. Mora ismi bu iki bilim insanın soy isimlerinin birleşiminden gelmiştir. Mora terapisi ile vücut meridyenleri üzerinde bulunan elektromanyetik dalgalar uyarılarak vücudun kendi kendini iyileştirilmesi hedeflenmiştir. Çoğu zaman işlem, tüm vücuda uygulanır ancak tedavinin ilerleyen dönemlerinde lokal ağrılar ve iltihaplar özel olarak hedeflenir. 

Mora Terapi Nasıl Uygulanır? 

Vücuttan tükürük, idrar ya da kan örneği alınarak Mora terapi cihazının ilgili bölgesine yerleştirilir ve böylece vücuttaki elektromanyetik frekansların alınması sağlanır. Terapi, akupunktur noktalarına veya enerji meridyenlerine odaklanılarak gerçekleşir. Bu noktalara hafif basınç, masaj, ses veya elektromanyetik uyarımlar gibi çeşitli teknikler uygulanır. Bu işlem sayesinde vücuttaki uyumsuz ya da sorunlu bölgeler tespit edilir. 

Mora terapisine çoğu zaman iltihaplanmalar, enfeksiyonlar, kronik ağrılar gibi vakalarda başvurulur. Ayrıca sigara ya da alkol bağımlılığı gibi durumlarda da mora terapisi yoluyla tedavi desteklenebilmektedir. Mora terapisi tek başına bir tedavi yöntemi kabul edilmemekte, iyileştirme sürecini destekleyen bir işlem olarak görülmektedir. Bilinen bir yan etkisi bulunmamakla birlikte bazen cilt üzerinde bir tahribata neden olabilir. 

Mora terapisi sayesinde, insan vücudundaki hastalıklı frekanslar tespit edilerek uyumlu frekanslar ayırılır. Bu işlem sayesinde iyileştirici güce sahiptir. 2014 yılında yapılan bir araştırmada biorezonans uygulanan kişilerin %77’ sinin tedaviden bir hafta sonra sigarayı bıraktığı ancak çalışmada plasebo grubundaki bireylerde de sigarayı bırakma oranın %54,8 olduğu bulunmuştur. Bununla birlikte mora terapisinin sağlık durumlarının teşhisi ve tedavisi konusunda kesin etkili olup olmadığını söylemek için daha çok araştırmaya  ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlı olup, kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemleriniz için mutlaka doktorunuza veya sağlık kuruluşuna başvurunuz. Doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platformu'nda sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!