Sağlık danışmanlığı, sağlıklı ve zinde olmak için çıktığınız yolda yıl boyu sizi destekleyecek ve her adımınızda size rehberlik edecek bir hizmettir. Sağlık danışmanları fiziksel ve psikolojik olmak üzere genel sağlık hakkında bilgileri paylaşarak, kişinin yıl boyu sağlık takibini gerçekleştirip doğru kararlar almalarını sağlayarak kişilerin sağlık hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olurlar. 

Sağlık danışmanlığında her biri alanında uzman doktor, diyetisyen, fizyoterapist, psikolojik danışman bir araya gelerek kişilerin bütünsel sağlığı için en iyi kararları vermesine yardımcı olur. Bireylerin fiziksel ve zihinsel ihtiyaçlarını tespit ederek kişiye özel çözümler sunmayı ve onların takipçisi olmayı hedefler. 

Sağlık danışmanlığının neler hedeflediğini gelin birlikte detaylıca inceleyelim: 

1. Kişilerin genel sağlık durumları değerlendirilir.  

Sağlık danışmanları, bireylerin mevcut sağlık durumlarını analiz eder. Bu analiz sonucunda hastalıklar, düzenli kullanılan ilaçlar, günlük egzersiz yoğunluğu ve beslenme düzenleri tespit edilerek tıbbi geçmişleri, aile öyküleri değerlendirilir. Böylece bireyleri optimum sağlığa ve yüksek yaşam kalitesine ulaştırmak için tüm detaylar ele alınır ve takibe başlanır.

2. Sağlık hedefleri belirlenir ve süreç takip edilir. 

Sağlık danışmanları bireylerin  sağlık sorunlarını iyileştirmek ve oluşabilecek rahatsızlıkların önüne geçmek için kişilerin yaşına, cinsiyetine ve çeşitli faktörlere bağlı olarak  sağlık hedefleri belirler. Bu hedefler kilo verme, sağlıklı beslenme, düzenli spor, stres yönetimi gibi çeşitli konuları içerir ve sağlığı bütünüyle ele alır. Danışmanlar bireylerin sağlıklı kalmaları için kişiselleştirilmiş sağlık planları oluşturarak süreci takip eder.

3. Sağlık hakkında bilgilendirici içerikleri paylaşılır. 

Sağlık danışmanları, sağlıkla ilgili bilgi ve eğitim sağlarlar. Bu eğitimler; doğru beslenme yöntemleri, sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıkları, stres yönetimi ve benzeri konularda bilgilendirici içerikleri içerir. Bireylerin sağlıkla ilgili kararlarında doğru bilgiye sahip olmalarını ve bilinçli seçimler yapmalarını sağlamak için sağlık danışmanları yıl boyunca kişilere rehberlik eder. 

4. Kişilere her adımda destek olunur. 

Sağlıklı kalmak için yiyip içtiklerimiz, günlük egzersizlerimiz konusunda titiz davranmamız gerekir. Ancak bazı dönemlerde bu dikkati verecek motivasyonu kendimizde bulamayabiliriz. Sağlık danışmanlığı tam da bu noktada devreye  girer. Düzenli takip ve geri bildirim sağlama, sorunları çözme ve ilerleme için sağlık danışmanlarınız sizi her adımınızda motive eder ve hedeflerinize bağlı kalmanız için teşvik  edip her an yanınızda olur.

Bedeniniz, zihniniz ve sağlığınız hakkında farkındalık geliştirmek ve daha çok bilgi sahibi olmak için LifeClub uygulamamız, podcastlerimiz ve yazılarımızdan yararlanabilirsiniz. Biz hep yanınızdayız! 
İyilikle ve sağlıkla kalın. 

Bu bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlı olup, kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemleriniz için mutlaka doktorunuza veya sağlık kuruluşuna başvurunuz. Doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!