Kaslı bir vücuda sahip olmak istiyorsanız omuz egzersizlerine de yoğunlaşmanız gerektiğini biliyorsunuzdur ama vurgulamalıyız dedik! Peki dilediğiniz gibi kas kütlenizi artırmak ve iyi bir kas hacmine ulaşmak için nasıl bir program takip etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? 

Hacimli ve geniş omuzlar için çok fazla ekipmana ihtiyaç duymazsınız. Bir çift dambıl edinmek, başlangıç düzeyindeki bir kişi için yeterli olacaktır. Dambıllar çok yönlüdür ve kullanımı kolaydır. Sadece kaslarınızı güçlendirmekle kalmaz, hareketlerinizi dengeli bir biçimde gerçekleştirmenizi de destekler. 

Dambılla omuz hareketleri yapmak, sizi daha dengeli bir yapıya getirerek core kaslarınızın da güçlenmesine yardımcı olur. Yaralanma riskinizi azaltarak kaslarınızı daha esnek hale getirir. Ancak bu faydaları görebilmeniz için omuz hareketlerini dengeli ve düzenli bir sistemde yapmalısınız. Bu yazıda yeni başlayanlar için dambılla yapılabilecek omuz egzersizlerini paylaşacağız. 

Öne Dambıl Kaldırma 

Bu egzersiz ön deltoid kaslarınızı ve omzun ön kısımlarını çalıştırmak için harikadır. Ayakta dik bir şekilde durun, avuç içiniz bacaklarınıza bakacak şekilde dambılları tutun ve kollarınızı düz bir şekilde öne doğru baş hizanıza kadar kaldırın. Bu hareketi dört set 12 tekrar şeklinde gerçekleştirebilir, setler arasında 60 saniye dinlenebilirsiniz. 


 

Yana Dambıl Kaldırma  

Ayaklarınızı omuz genişliğinde açık tutun ve dambılları ellerinize alıp dirseklerinizi bükmeden kollarınızı iki yana doğru yavaşça kaldırın. Daha sonra kontrollü bir şekilde başlangıç pozisyonuna geri indirin. Bu hareketi dört set 12 tekrar şeklinde gerçekleştirebilir, setler arasında 60 saniye dinlenebilirsiniz.


 

Ters sinek 

Ayaklarınızı omuz genişliğinde açın, avuç içleriniz birbirine bakacak şekilde dambılları tutun. Üst vücudunuzu 45 derecelik bir açı ile öne doğru eğin. Bunu yaparken dizlerinizi de biraz bükmelisiniz. Ardından dirsekleriniz bükülü bir şekilde dambılları yana doğru kaldırın.  Bu hareketi dört set 12 tekrar şeklinde gerçekleştirebilir, setler arasında 60 saniye dinlenebilirsiniz. Bu egzersiz sayesinde arka deltoid kaslarınız ve üst sırtınız güçlenecektir.

Shoulder Press

Bir yere oturun ve ayaklarınızı yer ile tam temas ettirin. Bir çift dambılı avuçlarınız içeri dönük olacak şekilde omuz hizanızda tutun. Üst vücudunuz bacaklarınıza değecek şekilde eğilin,ardından dambılları, omuz hizasından başlatıp yukarı kaldırın ve kontrollü bir biçimde başlangıç pozisyonuna getirin. Bu egzersiz orta deltoid kaslarını harekete geçirmektedir. 

 

 

Lütfen unutmayın, her egzersizi doğru form ve teknikle gerçekleştirmek önemlidir. Dambılları kaldırırken kontrolü elden bırakmamaya dikkat edin. Eğer herhangi bir ağrı veya rahatsızlık hissederseniz, egzersizi durdurun ve bir uzmana danışın.

Bu bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlı olup, kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemleriniz için mutlaka doktorunuza veya sağlık kuruluşuna başvurunuz. Doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!