Vücut kitle indeksinin düşük olmasından dolayı kilo almak isteyen bu bireylerin, süreci sağlıklı yöntemlere başvurarak gerçekleştirmesi oldukça önemlidir. Sağlıklı bir yaşam sürdürmenin en önemli yollarından biri sağlıklı bir bedene sahip olmaktan geçer. Bunu sağlamak için de yaşam tarzında değiştirilmesi gereken birçok şey vardır. Koşmak, yürümek gibi düzenli spor yani bedenin aktif bir şekilde kullanımı buna örnek olarak verilebilir. Tabi ki tek başına aktivite yeterli olmayacaktır. Sağlıklı bir bedene ve zinde bir zihne sahip olmak için yediklerimize de dikkat etmemiz gerekir.

Sağlıklı bir yaşam sürmek adına, hiç kuşkusuz kilonun, vücut kitle indeksine göre ideal aralıkta olması önerilir. Buna erişmek için de kilo almaya veya kilo vermeye ihtiyacınız olabilir, bu noktada önemli olan husus sağlıklı bir yönteme başvurup başvurmadığınızdır.

Nasıl Kilo Alınır?

Sağlıklı bir şekilde kilo almak için enerji ve besin açısından yoğun gıdalar, yani kalorisi yüksek, aynı zamanda da vücut için besleyici ve faydalı besinler tüketilmelidir. Sağlıklı kilo aldıran yiyeceklere örnek olarak mercimeği, avokadoyu, kuru meyveleri, kuruyemişleri, tohum ve fındık yağını verebiliriz. Ancak herkesin kemik ve metabolizma yapısı farklı olduğundan, kişilerin kendilerine göre kilo alabilecek besinleri tüketmesi önemlidir. Bu farklılıklar metabolizmanın hızlı olması, genetik zayıflık, depresyon, stres ve hiperaktivite şeklinde sıralanabilir. Söz konusu kişiler kilo almayı sağlayan besin gruplarıyla ilgili bilgi sahibi olduktan sonra besinleri tüketirse kilo alma süreci hızlanabilir.

Bir Bakışta Sağlıklı Kilo Alma Yöntemleri

Kilo almak isteyen kişiler için kilo almanın sağlıklı yolları şöyle sıralanabilir:

  • Öncelikle düzenli kahvaltı alışkanlığı kazanılmalıdır.
  • Kalori açısından yüksek fakat sağlıklı besinler tercih edilmelidir.
  • Öğünlerde protein açısından yüksek besinler tüketilmelidir.
  • Gün içinde ve ara öğünlerde kuru yemiş tüketilmeye özen gösterilmelidir.
  • Potasyum açısından yüksek olan gıdalar tüketilmelidir.

Hızlı Bir Şekilde Kilo Almanın Yolları

Kilo almayı sağlayan besinler şu şekilde sıralanabilir:

Hayvansal Yağlar: Sağlıklı bir şekilde kilo almak için, yüksek kaloriye sahip olan hayvansal yağlar tüketilebilir. Ancak kolesterol içermesi sebebiyle hayvansal yağ tüketimine dikkat edilmelidir.

Bitkisel Yağlar: Zeytinyağı, fıstık yağı, soya yağı gibi bitkisel yağlar, kolayca kilo aldıran yağlardır. Ancak yüksek kolesterole sebep olmaları nedeniyle zamana yayılarak tüketilmesi gereken besinlerdir.

Kuruyemişler: Çok fazla protein içeren kuruyemişler, düzenli tüketildiği zaman kilo almaya yardımcı olur.
Peynir, tam yağlı yoğurt ve Süt: Yağ oranı oldukça yüksektir. İçerdiği protein ve kalori miktarı sayesinde kilo aldırmaya elverişlidir.

Tahin: Bir yemek kaşığı tahinde yüksek oranda lif ve kalsiyum bulunmaktadır. Bunun yanı sıra demir, magnezyum, fosfor, çinko, selenyum ve manganez ihtiyacını da karşılayabilmektedir. İçerdiği yüksek karbonhidrat ve yağ oranı sayesinde kilo almaya yardımcı olur.

Fıstık ezmesi: Bitkisel proteinler ve sağlıklı yağlar içermesi bakımından yerfıstığı, kilo almak için tüketilebilir. Diyetlerdeki kalori ve yağ miktarını arttırması bakımından kilo almayı destekler.

Bu bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!