Güzel, sağlıklı ve bakımlı tırnaklar, kişisel bakımın önemli bir parçasıdır. Fakat düzenli olarak tırnak bakımı yapmak birçok kişiye zor ve uğraştırıcı gelir. İşte bu sebepten dolayı son yıllarda takma tırnaklara alternatif olarak protez tırnaklar ve kalıcı ojeler trend haline geldi. Ancak! Şık tırnaklara sahip olmak kolay hale gelse de protez tırnağın ya da kalıcı ojenin sağlıklı olup olmadığı merak konusu!

Protez Tırnak ve Kalıcı Oje Arasındaki Fark Nedir?

Protez tırnak, özel bir işlemle tırnağın üzerine yapay tırnak ekleme işlemidir. Bu bazen jel bazen akrilik yoluyla yapılabilir. Kalıcı oje ise özel bir teknikle kendi tırnağınıza sürülen ve birkaç hafta kalıcılığa sahip oje türüdür.

Protez Tırnakların Zararları Nelerdir?

Protez tırnak estetik görünümü ve kalıcılığı sebebiyle oldukça tercih edilir. Yanlış ve sürekli kullanımı ise protezin altındaki doğal tırnağınızda incelme, zayıflama ve çatlaklara neden olabilir.

Protez tırnakların doğal tırnakla birleşim noktası, bakteri ve mantarların birikmesi için bir alan oluşturabilir. Bu da enfeksiyon riskini artırabilir. Protez tırnaklara düzgün bir şekilde bakım yapmamak veya hijyenik olmayan koşullarda uygulatmak enfeksiyon riskini daha da artırır.

Kalıcı Ojenin Zararları Nelerdir?

Ojenin kalıcı olması için işlem sırasında UV ışınlarına uzun süre maruz kalmak DNA ve kolajen yapısının zarar görme olasılığını arttırır, tırnakların renginde değişime sebep olur ve cilt kanseri riskini artırır. Bununla birlikte bazı bünyelerde de kalıcı oje uygulamasında kullanılan ürünlere karşı alerjik reaksiyonlar meydana gelebilir.

Bu nedenle, bu tür uygulamaları düşünüyorsanız, uzmanların önerilerini ve hijyen kurallarını takip etmek çok önemlidir. Ayrıca, tırnak bakımının temel prensiplerini öğrenmek ve doğal tırnakların sağlıklı kalmasına dikkat etmek her zaman daha iyi bir seçenektir. Tırnak sağlığınıza gereken önemi vermek, uzun vadede daha sağlıklı ve güzel tırnaklara sahip olmanıza yardımcı olacaktır.

Bu bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlı olup, kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemleriniz için mutlaka doktorunuza veya sağlık kuruluşuna başvurunuz. Doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!