Yeni bir hobi arayışındasınız ve yoga mı, dans mı, pilates mi diye düşünmekten bir türlü harekete geçemiyor musunuz? O halde sizi son dereceli konforlu, eğlenceli ve beden sağlığınızı iyileştirecek
hamak yogası ile tanıştıralım!

Son zamanlarda özellikle sosyal medyada, rengarenk hamaklara dolanmış ne yaptığını anlayamadığınız insanların fotoğraflarıyla çokça karşılaşmışsınızdır. Aslında ne olduğu anlaşılmasa da
bu renk cümbüşünün arasında yapılan spor tüm dünyada oldukça dikkat çekiyor. Bu sporun adı: Hamak yogası!

Oldukça yenilikçi bir çeşit olan ve 40 derece üzeri sıcaklıkta yapılan hot (sıcak) yogadan sonra son zamanlarda popüler hale gelen hamak yogasının faydaları saymakla bitmiyor.

Hamak yogasının faydaları nelerdir?

Hamak yogası, geleneksel yoga pozlarıyla hamağın birleşmesinden ortaya çıkan bir yoga türüdür. Yerçekimine meydan okuyan yoga pozları vermek kulağa oldukça heyecanlı geliyor, değil mi? Fakat hamak yogasının tek avantajı, eğlenceli olması değil. Yogada asana olarak adlandırılan duruşları havada asılıyken hamak üzerinde yapmak; klasik yogadaki postür düzelmesi, esnekliğin artması ve bel, boyun ağrılarının azalması gibi faydaların yanı sıra yerçekimsizlik hali ile yaşlanma karşıtı bir etki
gösteriyor.

Havada asılı bir şekilde denge kurmayı denerken korkularımızla yüzleşiyor ve içimizdeki kontrol etme arzusuyla başa çıkmayı öğreniyoruz. Bedensel iyileşme ile birlikte zihinsel iyileşme üzerindeki etkisi yadsınamaz!

Peki, Hamak Yogasını Kimler Yapabilir?

Hamak yogasına başlamak için kilonuz veya yaşınızla ilgili bir kısıtlama bulunmamaktadır. Hamaklar 300 kg’a kadar ağırlık taşıyabilir. Üstelik daha önce klasik yoga yapmış olma şartı da yok.

Fakat her sporda olduğu gibi hamile iseniz veya yakın zamanda ameliyat olduysanız doktorunuza danışmadan hamak yogasına başlamanızı tavsiye etmiyoruz.

Şimdi semtinizdeki hamak yogası kurslarını araştırmanın tam zamanı!

Bu bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlı olup, kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemleriniz için mutlaka doktorunuza veya sağlık kuruluşuna
başvurunuz. Doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!