Sabahları esneme hareketi yaparak güne başlamak gün boyu enerjik hissetmenize sebep olabilir. Bu da demek oluyor ki sabahları ayılmak için kahve içmenize gerek kalmayabilir! 
Üstelik güne egzersiz yaparak başlamak özgüveninizi artırmanıza yardımcı olabilir. Sabah egzersizleri çoğu zaman 10 dakikadan daha az sürer. Ya da rutini birkaç set halinde yapmak isterseniz daha da uzun sürebilir. Hem vücudunuzun hem de zihninizin gün içindeki durumunu sabah egzersizlerini benimseyerek iyileştirebilirsiniz. 

Çocuk Pozu (Utthita Balasana) 

Sabahları biraz gergin olabilen kalçalarınızı, omurganızı, leğen ve uyluk kemiğinizi esnetmek için harika bir harekettir. Aynı zamanda sizi sakinleştirir ve güne zinde başlamanıza yardımcı olabilir. Dizlerinizi kalçanızın altına koyacak şekilde oturun ve kollarınızla beraber tüm vücudunuzu ileri doğru uzatın. Olabildiğince uzağa gidin ve omurganızın esnediğini hissedin. Avuç içleri ve alın zemin de olmalı. Bu pozisyonda 5 kez nefes alıp verene kadar durun. 

Kedi-İnek Pozu (Marjaryasana-Bitilasana)

Bu hareket omurilik sıvısının dolaşımını dengeler, sırtı ve boynu esnetir. Sabahları uyanmanıza ve günün geri kalanında iyi hissetmenize yardımcı olabilir. Elleriniz matın üzerinde olacak şekilde dizlerinizin üstünde başlangıç pozisyonuna geçin. Kalçanız ve başınız başlangıçta aynı hizada olmalı. Nefes alırken sırtınızın kavis yapmasına izin vererek kalçanızı kaldırın ve başınızı da tavana doğru hafifçe kaldırın. Bu inek pozudur. Ardından kedi pozuna geçmek için nefesinizi verirken sırtınız yukarı doğru kaldırın ve başınızı aşağı indirin. 5 kez bu hareketi tekrarlayın. 

Yere Bakan Köpek Pozu (Adho Mukha Svanasana)

Bu pozisyon tüm vücudunuzun esmesine yardımcı olur ve omurgayı destekler. Ayrıca karın bölgenizi de çalıştırır. Avuç içlerinizi zemine yerleştirecek ve parmak uçlarınızda duracak şekilde uzanın. Elleriniz ve ayaklarınız aynı açıklıkta olmalı. Nefes vererek kalçalarınızı arkaya doğru itin ve topuklarınızın ve ellerinizin yerden kalkmadığına ve dizlerinizin bükülmediğine emin olun. 5 kez nefes alıp vererek bu pozisyonda bekleyin. 

Savaşçı Pozu I (Virabhahrasana I)

Bu poz üst bacak, uyluk ve kalça kaslarınızı esneterek güçlendirir. Üstelik konsantrasyonu artırır ve bedensel farkındalığınızı geliştirir. Yere Bakan Köpek pozisyonundan sonra ellerinizi yukarı doğru kaldırarak gövdenizi dikleştirin. Sol ayağınızı kaldırın, öne doğru çekerek ayak tabanınızı zemine yerleştirin ve 90 derece olacak şekilde bükün. Arkadaki ayağınız düz bir şekilde geriye doğru uzanmalı. Öndeki ayağınız bakışlarla aynı yönü gösterirken arka ayağınız dışa dönük olmalıdır. Bu pozisyonu 3 nefeslik kadar koruyun. Bu hareketi her iki bacak içinde tekrarlayın. 

Bu bilgiler, kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!