Göz Altı Işık Dolgusu Nedir?

Maruz kaldığımız ultraviole ışınlar, yer çekimi, yoğun çalışma temposu, stres, uykusuzluk ve toksik maddeler zamanla derimizin canlılık ve gerginliğini kaybetmesine neden olur. Bu ve benzeri problemler göz altında torbalanma, kırışıklık, morluk ve koyu halkalar gibi sorunları da ortaya çıkarır. Göz altı ışık dolgusu bu sıkıntıların giderilmesi için kullanılan bir yöntemdir. Sadece göz altı uygulamaları için üretilmiştir. Cildi aydınlattığı ve canlandırdığı için ışık dolgusu adını almıştır. 

Göz Altı Işık Dolgusu Nerelerde Yaptırılır?

Tüm yaşlar için etkili ve hızlı bir tedavi yöntemi olan ışık dolgusu herhangi bir cerrahi müdahale gerektirmeyen bir uygulamadır. Bu uygulama, hastanede yatış gibi prosedürler gerektirmeden kolayca gerçekleştirilebildiğinden sertifikalı ve güvenilir estetik merkezlerinde yaptırılabilir.

Göz Altı Işık Dolgusunu Kimler Yaptırabilir?

Cerrahi bir estetik operasyon geçirmek istemeyen, kısa süre içerisinde küçük dokunuşlarla göz altındaki morluk, koyu halka, hafif torbalanma ve kırışıklık gibi sorunları hafifletmek isteyen herkes bu işlemi yaptırabilir. Dolayısıyla bu tedaviyi en çok alt göz kapağında morluk ve hafif torbalanması olan kişiler talep eder. Ancak yukarıdaki sorunların kalıcı olarak çözülmesini isteyenler için göz kapağı estetiği daha doğru bir seçenek olabilir. 

Göz Altı Işık Dolgusunun Yan Etkileri ve Zararları Var Mıdır?

Göz çevresi, tedavi edilmesi çok zor bir alandır. Çünkü çok kompleks bir anatomik yapıya sahiptir. Bu sebeple dolgu yapacak kişinin bu konuda uzman olması gereklidir. Dolayısıyla uzman kişiler tarafından gerçekleştirilen göz altı ışık dolgusunun herhangi bir yan etkisi ya da zararı yoktur.

Göz Altı Işık Dolgusunun Kalıcılık Süresi Nedir?

Göz altı ışık dolgusu kalıcılığını ortalama 12 ile 18 ay arası bir süre devam ettirebilmektedir. Bu süre göz altındaki problemin ciddiyetine, işlem sırasında kullanılan dolgu miktarına, kişinin deri kalitesine, yaşam tarzına ve çevresel faktörlere bağlı olarak farklılık gösterebilir. 

Bu bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platformu'nda sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!