Civanperçemi; Kuzey Amerika, Asya ve Avrupa'da yetişen, tıbbi olarak kullanılan, papatyagillerden çiçekli bir bitkidir. 

Yapılan çalışmalarda civanperçeminin aktif bileşenlerinin; antibiyotik, antioksidan ve -zararlı hücre çoğalmasını yavaşlatan- antiproliferatif özelliklere sahip olduğu gösterilmiştir. Bu özellikler, civanperçemini, Multiple sklerozis’ten kansere kadar çeşitli hastalıklarla mücadele ve semptomları azaltmada etkili olabilir. 

İnsanlarda incelenen bazı kullanım alanları şunlardır:

Yara İyileşmesi:

Civanperçemi yaprakları veya yapraklarından elde edilen sular yaralara doğrudan uygulanabilmektedir.Epizyotomi (doğum sırasında bazen sağlık profesyonelleri tarafından yapılan küçük bir kesi) iyileşmesi üzerinde yapılan bir çalışmada, 140 kadında civanperçemi merhemlerinin olumlu bir etkisi olduğu gösterilmiştir. 

Cilt İltihabı:

Civanperçemi cilde uygulandığında anti-inflamatuar ve antioksidan olarak işlev gördüğü düşünülmektedir. 

Regl Ağrısı:

Civanperçemi yapılan bir çalışmada, civanperçemi çayının regl ağrısını azalttığı gösterilmiştir. 

Multipl Skleroz:

Civanperçeminin multipl sklerozlu kişilerde, nüksleri azalttığı gösterilmiştir. Ancak bu çalışma, civanperçeminin ek tedavi olarak verildiği bir çalışmadır ve daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Huzursuz Bağırsak Sendromu (HBS):

Civanperçemi, antispazmodik aktivitesi nedeniyle bazen huzursuz bağırsak sendromu (HBS) tedavisinde kullanılmaktadır.

Civanperçeminin Yan Etkileri

Civanperçeminin yan etkileri genellikle hafif olarak kabul edilir ancak ciltte tahriş ve artan idrara çıkma isteği gibi olası yan etkileri olabilir.

Sonuç olarak, civanperçeminin kullanımıyla ilgili daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır ve kullanmadan önce bir sağlık profesyoneli ile görüşmek önemlidir.

Bu bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlı olup, kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemleriniz için mutlaka doktorunuza veya sağlık kuruluşuna başvurunuz. Doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!