Pilates, 1900’lerin başında Joseph Pilates tarafından geliştirilen ve onun ismiyle anılan bir vücut geliştirme yöntemidir. Joseph Pilates aynı zamanda reformer, cadillac, Ladder Barrel gibi egzersiz ekipmanlarının da yaratıcısıdır. Savaştan dönen yaralı askerlerin yeniden yürüyebilmesini sağlamak ve vücut fonksiyonlarını eski haline getirmek için geliştirdiği pilates,  “cadillac” adıyla bilinen ünlü ekipmanın ortaya çıkmasına yol açmıştır.

1950 ve 1960’lı yıllarda oldukça popüler olan Amerikan otomobil markasının adını taşıyan Cadillac, pilates cihazlarının en büyüğüdür. İlk bakışta bir ranzayı andıran bu pilates aletinin dört bir köşesinde bulunan metal direkler ile ikinci bir kat oluşturulmuştur. İkinci katta bulunan yaylar, barlar ve elastik bantlar aşağı kata doğru sarkar. Bu aletleri cadillacın ilk katına uzanarak kullanabilir ya da ayakta ve oturarak yapabileceğiniz pek çok hareket için de kullanabilirsiniz. 

Cadillac Pilatesi Kimler Yapabilir?

Matın üzerinde yapılan pilatesin aksine burada yerden yüksek bir platformun üstünde aletin aparatları yardımıyla egzersizler yapılır. Bu yüzden özellikle oturmakta zorlanan kişiler için Cadillac aleti ile egzersiz yapmak çok uygun olacaktır. Cadillac pilates aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok grubun kullanımına uygundur:

  • Yaşı ileri olan kişiler
  • Sınırlı hareket kabiliyetine sahip kişiler
  • Hamile kadınlar
  • Sporcular
  • Dansçılar
  • Skolyoz gibi omurga hastalıklarına sahip olan hastalar

Cadillac pilatesin aletsiz yapılan pilatese göre biraz daha zor olduğu bilinir çünkü yukarıdan sarkan yaylara asılarak yapıldığından dolayı egzersizler esnasında daha fazla güç uygulamak gerekebilir. Ancak spor geçmişine, yaşa ve sağlık durumuna göre egzersizlerin yoğunluğu ve zorluk seviyesi ayarlanabilir. 

Cadillac Pilatesin Faydaları

Fiziksel Sağlık

Cadillac pilates tüm vücut antrenmanı için idealdir. Cadillac pilates düzenli yapıldığı takdirde el ve ayak bilekleri ile üst ve alt vücut kaslarınızı güçlendirir. Yaylar tarafından uygulanan direnç vücudunuzun güç ve esneklik kazanmasına yardımcı olur. 

Sırtınızı, omuzlarınızı geliştiren egzersizler sayesinde duruşunuz iyileşir ve daha iyi nefes almayı öğrenirsiniz.  Cadillac pilates omurga sağlığına da çok iyi gelmektedir. Joseph Pilates’in dediği gibi omurganız ne kadar esnekse o kadar gençsinizdir... 

Zihin Sağlığı

Hayatın stresinden kurtulmak ve dış dünyadan uzaklaşmak için pilates harika bir yöntemdir. Bedenimiz ve zihnimiz için yatıştırıcıdır ve aynı zamanda tıpkı bir yoga ve meditasyon uygulamasında olduğu gibi odaklanmayı gerektirir. Bu şekilde konsantre olmak zihnimizi boşaltmamıza yardımcı olur

Sakatlanmaların önüne geçebilmek ve daha iyi bir sonuç alabilmek için mutlaka bir uzman gözetiminde yapmanız önerilir. 

Bu bilgiler, kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!