Akdeniz bölgesine özgü odunsu kokuya sahip bir bitki olan biberiye hem lezzeti hem de sağlığa faydaları sayesinde yüzyıllardır yaygın biçimde kullanılır. Biberiye, yemeklerinize hoş bir tat ve koku katmak ile kalmayıp zengin antioksidan içeriği sayesinde ağrılarınızı tedavi edecek, metabolizmanızı hızlandıracak hatta saçlarınızı güçlendirecek! Faydaları sadece bu kadarda değil! İşte biberiye yağının bilmediğiniz faydaları: 

1.Saçları güçlendirir ve uzatır. 

Saç dökülmesi hem erkeklerin hem de kadınların yaşadığı en büyük sorunlardan biridir. Sorununuz çözecek olan ise biberiye yağı! Saç derisi dolaşımını hızlandıran ve saçları güçlendirerek kelliği önleyici etki gösteren biberiye yağı saçların uzamasını ise %22 oranında artırıyor. Bununla birlikte saçlarınızın beyazlamasını da yavaşlatıp parlaklığını artırıcı etkisi de mevcut.  Sizde kepeği önleyip güçlü, uzun ve sağlıklı saçlara kavuşmak istiyorsanız biberiye yağını denemenizi öneririz. 

Biberiye yağını doğrudan saç derinize masaj yaparak uygulayabileceğiniz gibi şampuan ya da saç kreminizin içine damlatarak da uygulayabilirsiniz. Saçı yıkadıktan sonra durulamaya gerek kalmayan ürünlerin içine de ekleyerek kullanabilirsiniz. 

2.Cildi güzelleştirir. 

Biberiye yağı; akne, egzama gibi cilt problemlerinin tedavisinde kullanılabilir. Tüm cilt tipleri için uygun olduğu bilinen bu bitkisel yağ, sağlıklı ve ışıltılı bir görünüme kavuşmanıza da yardımcı olacaktır. Biberiye yağı, daha genç bir cilde sahip olabilmeniz için yüzünüzü istenmeyen çizgilerden arındırır ve cildi sıkılaştırır. Eğer yağlı bir cilde sahipseniz yüzünüzü daha da yağlandırmaz, aksine cilt yüzeyindeki fazla yağın giderilmesine de yardımcı olur. Bize çok denemeye değer geliyor. Ne dersiniz?

3.Ağız kokusunu giderir. 

Biberiye yağı, ağız kokusuna iyi gelecek antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Bir bardak suyun içerisinde birkaç damla damlatarak gargara olarak kullanabilirsiniz. Bu şekilde bakterileri öldürürken plak oluşumu ve diş iltihaplarını önleyip ağız kokusunu giderebilir. 

4.Ağrıları hafifletebilir. 

Ağrı kesici olarak kullanılabilen biberiye yağı, ağrı olan bölgeye doğrudan uygulanabilir. Örneğin omuz ağrısı yaşayan bir kişi bölgeye biberiye yağı kullanarak masaj yapabilir. Bu yağın, en sık kullanılan ağrı kesicilerden biri olan parasetamolden daha etkili olduğu ileri sürülmektedir. 

5.Stres ve kaygıyı azaltabilir. 

Biberiye yağını solumak, stres hormonu kortizol seviyelerini düşürücü etki gösterebilmektedir. Yüksek kortizol seviyesi endişeye, anksiyeteye sebep olarak hayatınızın olağan akışını olumsuz yönde etkiler. Bu olumsuz duygulardan kurtulmak amacıyla biberiye yağını 5 dakika koklayarak kortizol düzeyinizi %23 oranında azaltabilirsiniz! 

Biberiye Yağı Nasıl Kullanılır? 

Biberiye yağı ağızdan alınır mı ya da biberiye yağı nereye sürülür soruları bu bitkinin mucizevi faydalarından yararlanmak isteyen kişiler tarafından sıklıkla soruluyor. 3-4 damla biberiye yağını bir bardak suyla karıştırarak ağızdan alabilirsiniz. Bununla birlikte aromaterapi kapsamında kullanmak isteyen kişilerce biberiye yağı masaj losyonlarının içine damlatılarak kullanılabilir.

Bakım ürünü olarak kullanmak için ise bir pamuk yardımıyla yüze ve cilde uygulayabilirsiniz. Saçlarınızı güçlendirmek ve parlamasını istiyorsanız da şampuan ya da saç kremi içerisine birkaç damla biberiye yağı ekleyerek kullanabilirsiniz. Bize teşekkür edeceğinize şimdiden eminiz…

Bu bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlı olup, kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemleriniz için mutlaka doktorunuza veya sağlık kuruluşuna başvurunuz. Doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platformu'nda sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!