Beslenme tedavisine ihtiyacın ortaya çıkması durumunda, uzman diyetisyenler tarafından hazırlanacak kişiye uygun diyet listeleriyle beslenme tedavisine başlanır. Beslenme danışmanlığında, diyetisyen eşliğinde vücut analiz cihazı ile vücut analizleri yapılır. Danışanda kalp pili takılı olması, danışanın hamile olması, uzuv eksikliği durumu, danışanın vücudunun herhangi bir yerinde platin takılı olması gibi bazı istisnai durumlarda vücut analizleri yapılmaması tercih edilir. 

Beslenme Danışmanlığı Hizmeti Hangi Durumlarda Verilebilir?

Beslenme danışmanlığı hizmeti bireylerin isteklerine ve ihtiyaçlarına göre her koşulda verilebilir. Sadece herhangi bir sağlık sorunu ortaya çıktığında değil, sağlıklı beslenme konusundaki farkındalıkla da beslenme danışmanlığına başvurulabilir. Peki, başka hangi durumlarda beslenme danışmanlığı hizmeti alınabilir?

  • Sağlıklı bir şekilde kilo almak, vermek ve ideal kiloyu korumak,
  • Gebelik sürecinde, doğum sonrası ve menopoz süreçlerinde sağlıklı beslenmek,
  • Bebeklik ve çocukluk dönemlerinde sağlıklı beslenmek.

Beslenme Danışmanı Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar Nelerdir?

Beslenme danışmanlığı hizmeti artık günümüzde her yerde kolayca verilebilse de her hizmetin aynı kaliteye sahip olmadığı bilinen bir gerçektir. Süreç boyunca alınacak önemli kararlarda iyi bir danışman ile hareket edilmesinde büyük yarar vardır. Dikkat edilmesi gereken birkaç unsuru özetlemek gerekirse:

  • Beslenme danışmanıyla doğru bir iletişim kurabilmek çok önemlidir. Duygu ve düşüncelerinizi rahatça paylaşabileceğiniz  bir uzmandan destek almak süreci en başından itibaren kolaylaştırır.
  • Danışmanın geçmiş tecrübeleri hakkında bilgi sahibi olmak da önemlidir. Kıymetli referanslara sahip bir danışman ile yol kat etmek daha kolay olacaktır.
  • Her danışmanın bir uzmanlık alanı vardır: bu yüzden ihtiyaç duyulan hizmete göre bir ön değerlendirme yapılması önerilir. Eğer hedef sağlıklı kilo verip, sağlıklı kilo almaksa bu alanlarda uzmanlaşmış bir danışman tercih etmek daha yararlı olabilir.
  • İlk görüşmede danışman, danışandan birtakım testleri yaptırmasını talep edebilir.. Bunlar kolesterolü, kan şekeri seviyesini, tiroit bezlerinin durumunu, vücuttaki yağ ve su oranını ölçen testlerdir. Çünkü her bireyin metabolizması ve alması gereken kalori miktarı farklılık gösterir. 

Bu bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!