Kilo verme sürecinde bölgesel zayıflamanın mümkün olup olmadığı ya da bel/basen çevresinin en hızlı nasıl inceltilebileceği birçok kişinin merak ettiği sorulardır. Öncelikle şunu söylemeliyiz ki nerden kilo alırsak ordan kilo veririz, diyetle bölgesel yağ yakma yoktur. Eğer bel çevrenizi inceltmek istiyorsanız sağlıklı zayıflama programınızı bel inceltme egzersizleri ile desteklemelisiniz. İşte bel bölgesindeki yağları eritmek için ihtiyacınız olan sağlıklı bir beslenme programı ve bel inceltme egzersizleri! 

1. Bol miktarda lif tüketmelisiniz.

Sizi uzun süre tok tutabilen ve karın bölgesinde yağlanmayı azaltan çözünür lif kaynaklarını diyetinize bol miktarda eklemelisiniz. Meyve, sebze, baklagil, yulaf ve arpa gibi gıdaları dengeli bir biçimde tüketmeniz önerilir. 

2. Trans yağ tüketiminden kaçınmalısınız.

Hazır paketli gıdalarda ve margarin gibi ürünlerde bulunan trans yağ, bel çevresindeki yağlanmayı artırmaktadır. Bu nedenle alışveriş yaparken yiyeceklerin içerik etiketlerini okumayı alışkanlık haline getirmelisiniz. 

3. Alkol tüketimini sınırlandırın.

Fazla alkol tüketimi göbek ve bel bölgelerindeki yağlanmaya katkıda bulunur. Alkol tüketimini azaltmak bel bölgenizi inceltme yolunda size yardımcı olacaktır. 

4. Yüksek proteinli bir diyet yapın.

Yüksek protein alımı sizi uzun süre tok hissettirecek ve bel bölgenizde daha az yağ depolanmasını sağlayacaktır.

5. Bel İnceltme Egzersizleri

Bel inceltmek için spor yapmaya henüz yeni başladıysanız Belinizi İnceltmek İçin Yapabileceğiniz Egzersizler yazımızdan başlangıç seviyesindeki egzersizlere göz atabilirsiniz. Ardından aşağıdaki orta seviyeli egzersizleri rutininize dahil edebilirsiniz. Aşağıdaki her bir egzersizi bir dakika boyunca tekrarlayın ve her egzersiz arasında 20-30 saniye dinlenerek 5 seti tamamlayın.

 

Ellerinizi başınızın altına alarak sırt üstü yere uzanın. Başınız, omuzlarınız ve bacaklarınız yerden yüksek olmalıdır. Başlangıçta eller başınızın arkasında, bacaklar gövdeye dik ve dizden 90 derece bükülü pozisyonda iken sağ bacağınızı 45 derecelik açıyla düzleştirerek ileri götürüp eş zamanlı olarak sağ dirseğinizle sol dizinizi yakınlaştırmalısınız. 

Ayaklar omuz genişliğinde açık, gövde dik ve her iki elinizde dambıl varken sol ayağınızla öne doğru adım atın ve sağ bacağınızı geriye doğru adım alarak dizden bükün. Bu hareketi yaparken sol üst bacağınız yere paralel olacak şekilde durmalı ve sağ bacağınız yere değmemeli. Doğru pozisyon aldıktan sonra üst vücudunuzu sağa doğru döndürün ve kontrollü bir şekilde kollarınızı da eş zamanlı çevirin.  Ardından aynı hareketi diğer tarafınız için de tekrarlayın. 

 

Öncelikle dik bir şekilde ayakta durun. Sonra elleriniz ve ayaklarınız yerde olacak şekilde şınav pozisyonuna geçin. Daha sonra ellerinizden destek alarak yukarı doğru zıplayarak kalkın. 1 dakika boyunca bu hareketi tekrar edin. 

 

 

 

Egzersiz ve beslenme alışkanlıklarınızı düzenli bir şekilde uygulamak, istenilen sonuçları elde etmek için önemlidir. Ancak her bireyin vücut yapısı farklıdır bu yüzden kendi hızınıza ve gereksinimlerinize göre bir egzersiz ve diyet planı oluşturmak önemlidir. Bir beslenme uzmanı ve kişisel spor eğitmeni ile çalışmak, size en uygun programı belirlemeniz de yardımcı olacaktır     . 

Bu bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlı olup, kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemleriniz için mutlaka doktorunuza veya sağlık kuruluşuna başvurunuz. Doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!