Kolajen Nedir?

Vücudumuzun doğal yollardan ürettiği kolajen proteinin sentezi ne yazık ki belirli bir yaştan sonra giderek azalıyor dolayısıyla güzel bir vücut ve cilt için kolajen takviyesi almak çok önemli. Balık kolajeni de bunun için en iyi seçeneklerden biri. Çünkü balık kolajeni balıkların deri ve pulları gibi kolajen açısından en yoğun dokulardan elde ediliyor. Balık kolajeninin en önemli avantajı düşük molekül ağırlığı sebebiyle vücut tarafından diğer kolajen tiplerine göre daha hızlı emilmesi ve kana çabuk karışabilmesi. Bu özellikleri ve tip 1 kolajeni daha fazla içermesi ile cildimiz için eşsiz bir kaynak olan balık kolajenini seçerken dikkat etmemiz gereken iki önemli nokta bulunur. 

1.    İnsanlar tarafından tüketilmesinde bir zararı olmayan balıklardan elde edilmesi
2.    Cilt tarafından hızlı emilebilmesi için düşük molekül ağırlığına sahip olması

Kolajenin Faydaları Nelerdir?

Balık Kolajeni Yaşlanma Etkilerini Azaltır

Zamanı durdurmak ne yazık ki elimizde değil ancak yaşlanma belirtilerini azaltabiliriz. Bunun için balık kolajeni harika bir seçim. Cildimizin %80’i  kolajenden oluşur ancak zamanla sentezi azalır. Bu da cildin kırışmasına, esneklik kaybına ve çizgilere neden olur. Her gün 10000 mg balık kolajeni kullanmak cilt yenilenmesini destekleyerek yaşlanma belirtilerini azaltır. 

Balık Kolajeni Cilt Problemlerinin Azalmasına Yardımcı Olur     

Cilt lekeleri, nemsizlik, matlık, göz çevresi sorunları, solgun görünüm gibi problemlere karşı balık kolajeninin olumlu etkileri mevcuttur. Kaliteli olması şartıyla balık kolajeni takviyesi ile kullanımından 1 ay sonra daha parlak bir cilde kavuşmak mümkün. Düzenli kullanıldığı takdirde cildin esnekliğini yeniden kazandığı, daha canlı ve sıkı bir yapıya büründüğü yapılan klinik çalışmalarla ortaya konmuştur.

Balık Kolajeni Hücre Yenilenmesine Yardımcı Olur

Aminoasitler proteinlerin temel yapı taşıdır ve sağlığa pek çok faydası vardır. Balık kolajeni diğer kolajenlere göre daha fazla aminoasit içerir. Glisin, lizin, prolin, hidroksiprolin aminoasitlerini daha yoğun içeren balık kolajeni ciltteki hücre yenilenmesini arttırır, kemik ve eklemlerin daha sağlıklı olmasını sağlar, doku oluşumuna yardımcı olur. Lizin, kolajen üretimine katkıda bulunmanın yanı sıra bağışıklık sistemini de destekler. Bütün bu aminoasitler inflamasyonu azaltırken akne ve sivilce gibi cilt problemlerinin oluşmasında da önleyici rol oynar.

Yapılan araştırmalara göre pek çok faydasının yanı sıra kolajen peptitler antioksidan etkiye de sahip. Kolajen peptitler antioksidan özellikleri ile hücre yenilenmesini teşvik ettiği gibi cilde zarar veren UV ışınları, hava kirliliği gibi dış faktörlere karşı cildi güçlendirerek korur.

Balık Kolajeni ile Sağlıkla Gelen Güzellik

Gerçek güzellik sağlıklı bir ciltten gelir. Sağlıklı bir cilt ise dirençli ve korunaklı bir bedenden gücünü alır. Çünkü bütüncül bir kavram olan güzellik yüzeysel bakım rutinlerini aşan bir kavramdır ve sadece tepeden tırnağa sağlıkla mümkündür.


Bu bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!