Bali Masaj Teknikleri

Bali masajı, Çin ve Hindistan da dahil olmak üzere farklı kültürlerin birleşiminden oluşmaktadır. Temel hedeflerinden biri rahat bir ruh haline kavuşulmasıdır. Bunu başarmak için ise masöz, vücutta kan, oksijen ve enerji akışını teşvik etmek için cildi yoğurabilir veya ovabilir. Bali, derin bir masaj türüdür ve vücuttaki hemen hemen her kası çalıştırmak için tasarlanmıştır. Masöz, pres noktası ve avuç içi basıncı gibi akupresür hareketleri ve kaydırma, uzun keşif, kısa keşif ve yoğurma gibi standart masaj teknikleri dahil olmak üzere çeşitli teknikler kullanır. Bu masaj türü hassas bir masaj olmadığından tipik olarak kasların derinliklerinde hissedilebilir. Ancak bu masaj türünün spa versiyonları daha nazik ve rahatlamaya daha fazla odaklanmış şekilde  uygulanmaktadır.

Akupresür: Akupresür, bali masajının tekniklerinden biridir. Vücudun belirli noktalarına sıkı bir baskının uygulanmasıdır. Bu basınç, kasları gevşetmeye yardımcı olur ve vücudun kendini iyileştirme yeteneğini harekete geçirir. Akupresür ayrıca kan akışını artırmaya, ağrıyı hafifletmeye ve gerilimi gevşetmeye yardımcı olmaktadır.

Refleksoloji: Akupresüre benzer şekilde, refleksoloji de vücudun belirli bölgelerine, özellikle de ayaklara, ellere ve kulaklara baskının uygulanmasıdır. Vücudun bu  refleks noktalarına baskı uygulanarak o organlardaki veya kişinin genel sağlığındaki problemler giderilmektedir. 

Aromaterapi ve Uçucu Yağlar

Bali masajının önemli parçalarından biri de uçucu yağlardır. Bu yağlar genellikle güçlü kokuludur ve hem kasları gevşetmeye hem de zihni yatıştırmaya yardımcı olur. Yasemin, gül ve sandal ağacı gibi çeşitli yağlar kullanılır. Daha egzotik yağlar ise cempaka, sandat ve frangipani içerebilir. Yağlar gevşemeyi sağlar ve stresi azaltmak için kullanılır. Şikâyetleri gidermek için masöz, limon otu, karanfil veya zencefil infüzyonu ile ılık bir yağ da kullanabilir.

Bali Masajı Hazırlıkları

Kişi bali masajını yaptırırken dinamik, duyusal bir deneyime hazırlıklı olmalıdır. Genellikle kıyafetlerin çoğunu veya tamamını çıkarması ve bir mat veya masaj masasına uzanması gerekmektedir. Masaj çok derinlemesine olduğundan bir saat veya daha fazla sürebilir. İlk olarak vücut esnetilip yoğrulur, akupunktur ve refleksoloji noktalarına baskı uygulanır. Daha sonra yağlarla vücuda masaj yapılır, bu nedenle masaj tamamlandıktan sonra genellikle bir duş almak gerekir. 

Bali Masajının Faydaları

Bali masajı, akupresür ve refleksoloji teknikleriyle, vücudun derindeki gergin ve düğümlenmiş kaslarının gevşemesini sağlar. Özellikle ağrılı eklemlerde ve kas gerilmelerinde oldukça etkilidir. Bu nedenle de genellikle spor yaralanmalarından sonra önerilir. Migren, uyku bozuklukları ve solunum problemlerini hafiflettiği söylenir. Birçok kişi, tekniklerin stres ve kaygıyı azalttığı ve kişinin genel refah duygusunu arttırdığı için iyi olduğunu belirtmektedir.

Bu bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platformu'nda sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!