Kantoplasti Nedir?

Badem göz ameliyatı olarak da bilinen kantoplasti baygın bakışlı, küçük gözlü kişiler başta olmak üzere daha genç, daha canlı bir bakışa ve göz yapısına sahip olmak isteyen herkese yapılabilen bir operasyondur. Bu işlem ile aynı zamanda göz kapaklarında ve göz çevresinde oluşan sarkmalar da kısmen giderilir. Hem kadın hem de erkeklerin yaptırabildiği bu işlem, daha canlı bir görünüm için sıkça başvurulan popüler bir uygulamadır. Kalıcı bir işlem olmasına rağmen yaşın ilerlemesi ile birlikte ilerleyen yıllarda tekrar edilmesi gerekebilir. 

Estetik kaygıların yanı sıra badem göz ameliyatı, alt veya üst göz kapağında var olan sorunlar, bu bölgelerde oluşmuş olan deri fazlası ve torbalanma gibi sorunların giderilmesi amacıyla da başvurulan bir işlemdir. 

Badem Göz Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Badem göz ameliyatı genellikle lokal anestezi ile gerçekleştirilir, ameliyathane ortamında yaklaşık 40-60 dakika sürer. Bu işlemde gözün dış kısmı yani kantus denen köşesinin, yukarıya ve dışa doğru gerilerek kemik zarına asılması sağlanır ve eriyebilen bir dikiş ile sabitlenir. İşlem sonrası yara izi kalmaz. 

Badem Göz Ameliyatı Sonrası Süreç Nasıl İlerler?

Ameliyat sonrasının ikinci günü hastalar gündelik hayatına geri dönebilir. Ameliyattan bir gün sonra duş alınması önerilir. Sonradan doğal olarak eridikleri için cilde atılan dikişlerin alınması gerekmez. Bazı uygulamalarda erimeyen dikişlerin kullanılması gerekebilir, bu durumda dikişlerin 5-7 gün içerisinde alınması gerekir. Operasyon sonrasında kişiden kişiye değişkenlik gösteren bazı yan etkiler ortaya çıkabilir. Bunlar genellikle hafif kızarıklıklar, ödem ve ağrı şeklinde seyreder. İşlemin uygulandığı hasta tam anlamıyla on günün sonunda iyileşmiş olur. Bu süreç içerisinde kişilerin makyaj gibi kimyasal ürünlerin kullanımından uzak durmaları önerilir. Bunun yanı sıra bu on günlük süreç içerisinde hastanın, sırt üstü pozisyonunda ve çift yastık ile uyuması tavsiye edilir.

Bu bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu içerik kayıt tarihindeki bilimsel verilerle hazırlanmış olup LifeClub Sağlık Hizmetleri Medikal Direktörlüğü tarafından kontrol edilmiştir.

Size özel atanacak LifeClub Hekimi'niz rehberliğinde bütünsel sağlık yönetimini güvenle deneyimleyebilir, daha iyi sağlıklı bir yaşam için LifeClub Wellness modülümüzle kişiye özel tasarlanacak online spor, diyet programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Şimdi LifeClub Dünyası'na adım atın!